Περισσότεροι από 50 ένοπλοι της Primer Comando de la Capital, της πλέον επικίνδυνης συμμορίας στην Παραγουάη, εισέβαλαν πετώντας χειροβομβίδες και άλλα εκρηκτικά, σε ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας, και επί μιάμιση ώρα αντάλασσαν πυρά με αστυνομικούς.

Στο κτίριο ίσως να φυλάσσονταν ως και 40 εκατομμύρια δολάρια, ενώ υπήρχαν ραντάρ της αστυνομίας.

Τα μέτρα ασφαλείας είχαν ενισχυθεί από το 2015, όταν αποκαλύφτηκε υπόγεια σήραγγα που συνδέει το κτίριο με παρακείμενη κατοικία, στην περιοχή Itaipulandia, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Παραγουάης, Ciudad del Este.

Εκτός των τριών ληστών που έπεσαν νεκροί, και των τεσσάρων που συνελήφθησαν, οι υπόλοιποι κατόρθωσαν να διαφύγουν.

Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για μια «μάχη» τριών ωρών. «Δεν ξέρω αν θα βγούμε ζωντανοί από αυτό» είπε χαρακτηριστικά ο Αλεχάντρο Ανισίμοφ στη γυναίκα του με την οποία ζουν σε κτήριο πίσω από την εταιρεία που έγινε στόχος των ενόπλων.


Όπως είπε είδαν δύο φορτηγά γεμάτα κόσμο που δεν ήταν αστυνομικοί να φτάνουν στην εταιρεία και γι' αυτό ειδοποίησαν τις αρχές με τους αστυνομικούς να τους λένε να κρυφτούν κάτω από το κρεβάτι τους.

Μετά τη ληστεία, σύμφωνα με την αστυνομία, οι ληστές επιχείρησαν να δημιουργήσουν αντιπερισπασμό βάζοντας φωτιάς σε αυτοκίνητα και προχωρώντας σε επίθεση κατά του τοπικού αστυνομικού τμήματος.

Η βίαιη αστυνομική καταδίωξη συνεχίζεται κατά μήκος των συνόρων με τη Βραζιλία και την Αργεντινή.

Tags: