ΣΟΚ! 77 παιδιά αυτοκτόνησαν σε φυλακές της Τουρκίας σε 8 χρόνια

Την ίδια στιγμή, το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας προκαλεί σάλο

77 παιδιά αυτοκτόνησαν σε φυλακές της Τουρκίας σε οχτώ χρ

Συνολικά 77 παιδιά αυτοκτόνησαν σε φυλακές της Τουρκίας τα τελευταία οχτώ χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Δικαιοσύνης της χώρας. 

Μετά από ερώτηση βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το τουρκικό Υπουργείο ανέφερε ότι από το 2009 έως το 2017 έχασαν τη ζωή τους στις φυλακές 17 παιδιά, ηλικίας 12-17 χρόνων. Από αυτά, τα 9 αυτοκτόνησαν.Άλλα 68 παιδιά, ηλικίας 18-21 χρόνων, αυτοκτόνησαν επίσης την ίδια περίοδο.

Δάσκαλος κλείδωσε στην τάξη παιδί με ειδικές ανάγκες

Την ίδια ώρα που τα συγκλονιστικά αυτά στοιχεία έρχονται στο φως, περιστατικά στα σχολεία της Τουρκίας προκαλούν σάλο κι αντιδράσεις. Ένα παιδί με ειδικές ανάγκες κλείδωσε στην τάξη ο δάσκαλός του, προκαλώντας αντιδράσεις στη χώρα! Το παιδί προσπαθούσε να ανοίξει την πόρτα, αλλά δεν τα κατάφερε. Πρόκειται για ένα παιδί 9 χρόνων, με προβλήματα ομιλίας. 

Τετράδιο σε παιδιά Μερσίνας που προωθεί το τζιχάντ

Η φρίκη και τα ερωτηματικά δεν σταματούν εδώ! Τετράδιο ζωγραφικής που προωθεί το τζιχάντ, δηλαδή τον Ιερό Πόλεμο, διανεμήθηκε σε παιδιά του δημοτικού, σύμφωνα με τον πρόεδρο της συνδικαλιστικής εκπαιδευτικής οργάνωσης Eğitim Sen Μερσίνας.

Η θρησκευτική εκπαιδευτική οργάνωση Diyanet Sen διαψεύδει, όμως, το γεγονός, λέγοντας ότι το τετράδιο στάλθηκε μόνο στα μέλη της. 

 

Πρόκειται για ένα τετράδιο που εμπνέεται από την παιδική ηλικία του πρώην ισλαμιστή Τούρκου Πρωθυπουργού Νετζμεντίν Ερμπακάν, με τίτλο “Ο κόσμος του Νετζμεντίν”. Στο τετράδιο γράφει μεταξύ άλλων: “Η προσευχή είναι ο στύλος της θρησκείας, το τζιχάντ είναι η κορυφή”.  Τα μέλη της οργάνωσης στην Μερσίνα, στα οποία η Diyanet Sen ισχυρίζεται ότι έστειλε τα τετράδια, είναι 1.500.

 

 

Από την Τουρκία, Άννα Ανδρέου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top