ΣΕΙΣΜΟΣ στον κόσμο της μόδας! Η Louis Vuitton εξαγοράζει τον Dior-Πάνω από 12 δισ. ευρώ το SUPER DEAL

Η κίνηση ματ του Αρνό που προκάλεσε χαμό στις αγορές-Πρώτη ανάρτηση: 25-04-2017 14:30

Η εξαγορά της δεκαετίας οδεύει προς ολοκλήρωση. Ο οίκος Christian Dior θα περάσει πλέον εξ ολοκλήρου στον όμιλο Louis Vuitton, που θα κοστίσει τουλάχιστον 12,1 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, μόνο η εξαγορά του εμπορικού σήματος της Dior θα στοιχίσει στη Louis Vuitton 6,5 δισ. ευρώ!

Το μεγάλο αφεντικό του γαλλικού ομίλου, Μπερνάρ Αρνό ανακοίνωσε το μεγάλο deal σήμερα, τονίζοντας ότι η συμφωνία αυτή έρχεται για να απλοποιήσει τη σχέση των δύο οίκων, εξαγοράζοντας τα ποσοστά των μετοχών μειοψηφίας.

 Στόχος είναι να ενισχυθούν οι δραστηριότητες ενδυμάτων και δερμάτινων ειδών. Όπως έγινε γνωστό η Louis Vuitton θα προσφέρει 172 ευρώ σε μετρητά και 0,192 μετοχές στην Hermes, στην οποία ο Αρνό έχει ήδη ποσοστό για να αγοράσει τις μετοχές του Christian Dior που δεν κατέχει ήδη.

Ο όμιλος Vuitton θα εξαγοράσει ακόμα το εμπορικό σήμα ενδυμάτων Christian Dior, έναντι 6,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γαλλικού ομίλου η αρχική προσφορά για την Christian Dior σε μετρητά και μετοχές της Hermes θα ακολουθηθεί από μια δεύτερη προσφορά, αποτιμώντας κάθε μετοχή της Dior στα 260 ευρώ.

Η Louis Vuitton κατέληξε τέλος ότι η συνολική συμφωνία θα ενισχύσει τα κέρδη ανά μετοχή εντός του πρώτου 12μηνου από την ολοκλήρωσή της με τη συναλλαγή να αναμένεται να κλείσει κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2017.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top