Σε μπρασερί με κρασάκι γιόρτασε τη νίκη του στον πρώτο γύρο ο Μακρόν

Του την… «έπεσαν» αντίπαλοί του

Τη νίκη του στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών θέλησε να γιορτάσει ο Εμανουέλ Μακρόν μαζί με τη σύζυγό του και τους στενούς του συνεργάτες, επιλέγοντας γνωστή μπρασερί στη λεωφόρο Μοντπαρνάς.

 

Όπως ανέφερε η Parisien μετά την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων, υποστηρικτές, συνεργάτες και σύμβουλοι του Μακρόν έλαβαν πρόσκληση με SMS στα κινητά τους τηλέφωνα, ώστε να παρευρεθούν στη γνωστή μπρασερί «La Rotonde» στο 14ο διαμέρισμα της πόλης για να γιορτάσουν τη νίκη. 

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους του Μακρόν ήταν ο οικονομολόγος Jacques Attali, η ηθοποιός Line Renaud, ο ηθοποιός Pierre Arditi, ο ανιματέρ Stéphane Bern, ο συγγραφέας Erik Orsenna, ο αρχιτέκτονας Roland Castro και ο Daniel Cohn-Bendit.

Στην ίδια μπρασερί το 2011 είχε γιορτάσει τη νίκη του στις εκλογές ο Φρανσουά Ολάντ και παρά το γεγονός ότι δεν είναι τόσο ακριβή, κάποιοι γρήγορα συνέδεσαν τους εορτασμούς αυτούς με εκείνους του Νικολά Σαρκοζί το 2007 στο εστιατόριο Champs-Elysées, που είχε προκαλέσει σάλο.

«Αυτή η γιορτή στη Ροτόντα είναι αρκετά ανάξια σε μία πολιτική κατάσταση στην οποία η άκρα δεξιά πέρασε στον δεύτερο γύρο», έγραψε στο Twitter ο David Cormand γραμματέας των Ευρωπαίων Οικολόγων -Πράσινων.

Πάντως, ο Εμανουέλ Μακρόν φρόντισε να του απαντήσει μέσω του τηλεοπτικού σταθμού Europe 1 λέγοντας:

«Αν δεν έχετε καταλάβει ότι ήταν επιθυμία μου αυτό το βράδυ να προσκαλέσω τους γραμματείς μου, τους αξιωματικούς ασφαλείας, πολιτικούς, συγγραφείς, γυναίκες και άντρες που από την αρχή με συνόδεψαν, τότε δεν έχετε καταλάβει το νόημα της ζωής».

Το ζεύγος Μακρόν αποχώρησε από τη μπρασερί στη 01:30 τα ξημερώματα, με το συγκεντρωμένο πλήθος να αποθεώνει τον νικητή του πρώτου γύρου κι εκείνον να ανεβαίνει στο αυτοκίνητο και να χαιρετά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top