ΚΑΗΚΕ το ΠΑΡΙΣΙ! Σοβαρά επεισόδια μετά από τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εκλογών

Σκληρές συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία

Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των γαλλικών εκλογών και κυρίως το γεγονός ότι η Μαρίν Λεπέν κατάφερε να περάσει στο δεύτερο γύρο πυροδότησαν σοβαρότατα επεισόδια στο Παρίσι, με ολονύχτιες οδομαχίες και συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς.

Η ατμόσφαιρα στο Παρίσι ήταν εκρηκτική από νωρίς το απόγευμα, όταν αντιεξουσιαστές συγκεντρώθηκαν στην Place de la Republique όπου και εκτυλίχθηκαν σοβαρότατα επεισόδια με την αστυνομία.

Όταν έπεσε όμως ο ήλιος και ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου οι δρόμοι της γαλλικής πρωτεύουσας μετατράπηκαν σε πεδία μάχης, με τους διαδηλωτές να βάζουν φωτιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και να πετούν βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών.

Εκείνοι απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών, στάσεις λεωφορείων καταστράφηκαν, βιτρίνες καταστημάτων έγιναν θρύψαλα, ενώ σε βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα αστυνομικός να ρίχνει στο έδαφος διαδηλώτρια χωρίς λόγο, με αποτέλεσμα να χτυπήσει σοβαρά το κεφάλι της.

Η κοπέλα έμεινε εκεί αβοήθητη περιμένοντας το ασθενοφόρο, ενώ το περιστατικό αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ξεσπάσει νέος γύρος σοβαρών επεισοδίων με τους εξαγριωμένους διαδηλωτές να επιτίθενται σε αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία προχώρησε σε τρεις συλλήψεις, ενώ υπήρξαν και δύο τραυματισμοί. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top