Πανηγυρίζει η Λε Πεν-Συσπειρώνονται υπέρ του Μακρόν οι υπόλοιποι

Οι πρώτες αντιδράσεις από τον α΄γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία

Πανηγυρίζει η Λε Πεν-Συσπειρώνονται υπέρ του Μακρόν οι υπόλοιποι

Εμμανουέλ Μακρόν και Μαρίν Λε Πεν είναι οι δυο υποψήφιοι οι οποίοι σύμφωνα με τα πρώτα exit polls θα αναμετρηθούν στον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας

ΜΑΚΡΟΝ: «ΓΥΡΝΑΜΕ ΣΕΛΙΔΑ»

«Σήμερα γυρνάμε μία σελίδα στην γαλλική πολιτική ζωή», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP)

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΛΕ ΠΕΝ

Η ανιψιά της ακροδεξιάς υποψήφιας Μαρίν Λε Πεν Μαριόν Μαρεσάλ- Λε Πεν, στις πρώτες τις δηλώσεις είπε ότι τα αποτελέσματα δείχνουν ιστορική νίκη για τους εθνικιστές και τους υποστηρικτές της εθνικής κυριαρχίας.

ΑΝΟΙΓΜΑ ΛΕ ΠΕΝ ΣΤΑ… ΔΕΞΙΑ

Ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου Φλοριάν Φιλιπό έκανε άνοιγμα προς τους... ψηφοφόρους της δεξιάς για να στηρίξουν την ακροδεξιά υποψήφια στις 7 Μαΐου. «Πιθανόν να έχουν το αίσθημα ότι τους έκλεψαν αυτές τις εκλογές», είπε.

Συντηρητικοί και σοσιαλιστές γάλλοι πολιτικοί εκφράζουν την υποστήριξή τους προς τον κεντρώο Εμανουέλ Μακρόν εναντίον της Μαρίν Λεπέν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Αμόν: Να αντιταχθούμε στην Άκρα Δεξιά, να συνταχθούμε με τον Μακρόν

Σε υποστήριξη του Εμανουέλ Μακρόν ενάντια στην ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν κάλεσε ο υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας με τη σημαία της Κεντροαριστεράς Μπενουά Αμόν, πέμπτος - σύμφωνα με τα exit polls - στη μάχη για την προεδρία της χώρας.

Σε δήλωσή του αμέσως μετά από το κλείσιμο της κάλπης, ο κ. Αμόν παραδέχθηκε ότι τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα ήθελε ο ίδιος και το Σοσιαλιστικό κόμμα.

ΦΙΓΙΟΝ: «ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΑΚΡΟΝ»

Μετά τα πρώτα exit polls, σε δηλώσεις του ο ηγέτης των σοσιαλιστών Μπενουά Αμόν τόνισε ότι «δυστυχώς τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα θέλαμε». Διεμήνυσε δε πως στο β’ γύρο θα στηρίξει Μακρόν.

Οπως είπε «από αύριο έχουμε αναμέτρηση μεταξύ ενός πολιτικού αντιπάλου - εννοώντας τον Μακρόν – και μιας «εχθρού της Γαλλίας» εννοώντας την Μαρίν Λεπέν, τονίζοντας στους οπαδούς του πως «η αποχή δεν είναι λύση».

ΚΑΙ Ο ΒΑΛΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΚΡΟΝ!

«Όπως και στον πρώτο γύρο έτσι και στις 7 Μαΐου θα ψηφίσω τον Μακρόν» έγραψε ο σοσιαλιστής τέως πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς. «Όλοι πρέπει να μετρήσουν τη βαρύτητα της στιγμής και να κάνουν τα πάντα για τη συσπείρωση. Για τη Γαλλία. Πρέπει να εγγυηθούμε μια μεγάλη ήττα της ακροδεξιάς οικοδομήσουμε μια ευρεία προεδρική πλειοψηφία, συνεπή και προοδευτική».

ΣΚΛΗΡΗ ΔΗΛΩΣΗ ΒΑΚΙΕΖ: «ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΟΥ ΦΙΓΙΟΝ»

Με μια σκληρή δήλωση κατά του Φρανσουά Φιγιόν σχολίασε τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών ο αντιπρόεδρος του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων Λοράν Βακιέζ. «Πληρώνουμε ακριβά τα σκάνδαλα. Εξακολουθώ να είμαι πεπεισμένος ότι οι ιδέες μας είναι πλειοψηφία στην χώρα μας», είπε.

ΜΑΚΡΟΝ ΨΗΦΙΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΖΝΕΒ

Τον Εμάνουελ Μακρόν στηρίζει στον β' γύρο και ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ.

ΡΑΦΑΡΕΝ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΦΙΓΙΟΝ

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν-Πιερ Ραφαρέν καλεί όλους τους δημοκράτες να συσπειρωθούν γύρω από τον Εμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top