Ο τρόμος χτύπησε και πάλι στη Γαλλία, στην καρδιά του Παρισιού- στην πασίγνωστη Λεωφόρο Σανς Ελυζέ, τρεις μέρες πριν τις εκλογές. Νεκρός ο δράστης και ένας αστυνομικός ενώ άλλοι δυο χαροπαλεύουν. Το βίντεο ντοκουμέντο του μακελειού σοκάρει.

Έξω πέφτουν πυροβολισμοί. Κόσμος κρύβεται πανικόβλητος μέσα στα περίφημα παρισινά καφέ. Μωρά κλαίνε.Τζάμια γίνονται θρύψαλα.

Το αυτοκίνητο που σταμάτησε δίπλα στην πασίγνωστη Αψίδα του Θριάμβου την μετέτρεψε σε τόπο θανάτου. Ένας άντρας ανοίγει πυρ με ένα αυτόματο.

Ένας αστυνομικός πέφτει νεκρός. Ο Ζαβιέ Ζιγκελέ, 37 ετών. Ήταν από τους πρώτους που είχαν τρέξει και στο μακελειό του Μπατακλάν το 2015. Άλλοι δύο αστυνομικοί τραυματίζονται. Ο ένας σοβαρά. τραυματίας και μια τουρίστρια.

Οι αστυνομικοί ανταποδίδουν κι ο δράστης ξεψυχά στο πεζοδρόμιο. Οι δρόμοι βάφονται ξανά με αίμα σε μια χώρα που βρίσκεται ήδη σε κατάσταση επιφυλακής.

Αστυνομικοί τρέχουν σαν τρελοί στην πλέον εμβληματική λεωφόρο του Παρισιού. Εκεί όπου γίνονται παρελάσεις και εθνικές γιορτές. Μόλις ένα τετράγωνο από το προεδρικό μέγαρο.

Η Ευρώπη φοβισμένη στέλνει για άλλη μια φορά στη Γαλλία  "συλλυπητήρια". Το ίδιο και ο Τραμπ.

Ένας οδηγός καταγράφει τη στιγμή που πέφτει νεκρός ο δράστης της επίθεσης. Ο Καριμ Σοφρί, Γάλλος, 39 ετών. Εδώ τον βλέπουμε να ποζάρει με ένα μικρό παιδί... Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πράξη του.... Ήθελε να σκοτώσει αστυνομικούς.  Το είχε επιχειρήσει ξανά 2 φορές κι όμως κυκλοφορούσε ελεύθερος.. Τη δεύτερη φορά μάλιστα είχε καταδικαστεί σε 15 χρόνια κάθειρξη...Παρόλα αυτά οι αρχές τον ελευθέρωσαν γρήγορα. Άγνωστο γιατί...

Πως κάποιος με τέτοιο μητρώο κατάφερνε να ξεφεύγει από τα ραντάρ της αστυνομίας αναρωτιούνται σήμερα οι Γάλλοι πολίτες και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης; Στις 24 του περασμένου Δεκέμβρη ένας μάρτυρας ειδοποίησε τις αρχές ότι ο Καριμ Σοφρι ήθελε να χτυπήσει αστυνομικούς. Μετά από δύο μήνες παρακολούθησης τον προσήγαγαν. Όμως δεν είχαν αποδεικτικά στοιχεία και τον άφησαν. Ήταν ελεύθερος να κάνει αυτό που με μανία επεδίωκε. Και το πλήρωσε με τη ζωή του.

Οι αρχές έκαναν το αυτοκίνητό του φύλλο και φτερό. Βρήκαν μέσα όπλα και διευθύνσεις άλλων πιθανών αστυνομικών στόχων. Έψαξαν το σπίτι του.

Τρία μέλη της οικογένειας του Σοφρί συνελήφθησαν. Όμως οι γαλλικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό και για άλλους υπόπτους, αφού αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι είδαν κι άλλα άτομα μαζί του. Στο Βέλγιο, στην Αμβέρσα οι αρχές συνέλαβαν και ανακρίνουν έναν Βέλγο ύποπτο που ίσως να εμπλέκεται στην επίθεση στο Παρίσι.