Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι φωτογραφίες του δράστη της χθεσινής αιματηρής επίθεσης εναντίον αστυνομικών στην καρδιά του Παρισιού, τα Ηλύσια Πεδία, με απολογισμό δύο νεκρούς και δύο τραυματίες.

Πρόκειται για τον 39χρονο Karim Cheurfi, ο οποίος κατάφερε με έναν ακόμα συνεργό του να βρεθεί ανενόχλητος στον πιο κεντρικό δρόμο του Παρισιού και να προκαλέσει ένα ακόμα πλήγμα στη Γαλλία, στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους.

Όπως έγινε γνωστό ο δράστης το 2001 είχε επιτεθεί ξανά σε αστυνομικούς και είχε τραυματίσει και τότε σοβαρά δύο, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να καταδικαστεί σε 20 χρόνια φυλακή.

Παρ’ όλ’ αυτά, αποφυλακίστηκε πρόωρα, γεγονός που εγείρει πολλά ερωτήματα για την ετοιμότητα της γαλλικής κρατικής μηχανής.

Ακόμα πιο έντονα γίνονται τα ερωτήματα αυτά μετά από την αποκάλυψη ότι πρόσφατα είχε μπει και πάλι στο στόχαστρο των αρχών, αφού φέρεται να είχε χρησιμοποιήσει την υπηρεσία Telegram για την ανταλλαγή κρυπτογραφημένων μηνυμάτων με άλλους οπαδούς  του ISIS για να εκτοξεύσει απειλές και να κάνει γνωστή την πρόθεσή του να σκοτώσει αστυνομικούς.

Το γαλλικό κανάλι France 2 μετέδωσε ότι πρόσφατα ο 39χρονος είχε κρατηθεί και είχε ανακριθεί από τις γαλλικές αρχές γιατί είχε πληροφορίες ότι έψαχνε όπλα για να σκοτώσει αστυνομικούς.

Παρ’ όλ’ αυτά οι αρχές, άγνωστο για ποιο λόγο, τον άφησαν ελεύθερο με αποτέλεσμα το χθεσινό μακελειό.

Μετά την επίθεση, η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες στο πατρικό του δράστη στην πόλη Chelles, ανατολικά του Παρισιού.