Οι επίλεκτοι άνδρες της ρωσικής FSB- Στα χέρια τους οι τρομοκράτες της Αγ. Πετρούπολης

Λογοδοτούν απευθείας στον Πούτιν

Την ώρα που οι Ευρωπαίοι παρακολουθούν αμήχανοι τον πόλεμο που έχουν εξαπολύσει οι τζιχαντιστές σε δυτικούς στόχους, ο Πούτιν ακολουθεί διαφορετική τακτική. Συγκρότησε ομάδα επίλεκτων ανδρών με στόχο τη σύλληψη και εξόντωση τζιχαντιστών, χωρίς να λογοδοτούν πουθενά.

Άνδρες της επίλεκτης ομάδας FSB εντοπίζουν σε στάση λεωφορείου στην περιοχή της Νέας Μόσχας έναν από τους συνεργούς του καμικάζι, ο οποίος πριν 18 μέρες αιματοκύλισε το μετρό της Αγίας Πετρούπολης.

Από μπροστά περνά μία γυναίκα με το καροτσάκι και το μωρό της, κάτι που δεν φαίνεται να τους πτοεί. Έχουν λοκάρει τον στόχο τους και είναι έτοιμοι να πάρουν εκδίκηση στο όνομα των 14 νεκρών.

Χωρίς δεύτερη κουβέντα, τραβούν τον τζιχαντιστή και τον  ακινητοποιούν. Κολλούν το πρόσωπό του στο τζάμι του βαν. Μέσα στη μπανάνα του, βρίσκουν μία χειροβομβίδα. Έδρασαν τόσο γρήγορα που δεν πρόλαβε να τραβήξει την περόνη.

Σύμφωνα με την FSB, ο Ακράμ Αζίμοφ βοήθησε στη μεταφορά χρημάτων, που χρησιμοποιήθηκαν για την προετοιμασία της τρομοκρατικής επίθεσης και στην οργάνωση της επικοινωνίας με "διεθνείς τρομοκράτες". 

Λίγες ημέρες νωρίτερα συνέλαβαν τον αδερφό του, ο οποίος ήταν ο ενορχηστρωτής της τρομοκρατικής επίθεσης στην Αγία Πετρούπολη. Η σύλληψή του εξίσου κινηματογραφική. Ο Αμπρόρ Αζίμοβ εκπαίδευσε τον καμικάζι Τζαλίλοφ. Είναι εκείνος που του έμαθε να κατασκευάζει βόμβες. 

Η ρωσική επίλεκτη αντιτρομοκρατική μονάδα, που αποτελείται από τους πιο σκληρά εκπαιδευμένους Ρώσους στρατιώτες και όχι μόνον, έχει πάρει την εντολή να καθαρίσει την χώρα από τους τρομοκρατικούς πυρήνες. Το επίπεδο εκπαίδευσης τους, ο εξοπλισμός και τα τεχνικά μέσα είναι από τα κορυφαία παγκοσμίως. Μπορούν κυριολεκτικά να εμφανιστούν από το πουθενά και να επιτεθούν με απίστευτη σφοδρότητα. Πρόκειται για ομάδα που δανείζεται  μέλη και από τους περιβόητους Σπέτναζ. Λογοδοτούν απευθείας στον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η επιχείρηση σκούπα στην περιοχή του Βλαντίμιρ 200 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας. Εκτέλεσαν δύο άτομα ασιατικής καταγωγής, τα οποία σύμφωνα με την FSB επρόκειτο να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ρωσία. Στο βίντεο, φαίνονται οι δύο νεκροί στο πάτωμα μέσα σε μια λίμνη αίματος. Τα καλάσνικοφ βρίσκονται ακόμη στα χέρια τους, ενώ στα κορμιά τους φαίνονται τα σημάδια από τους πυροβολισμούς που δέχθηκαν.

Tην ίδια ώρα, σύμφωνα με Αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης, αστυνομικοί εντόπισαν και σκότωσαν έναν από τους δράστες της επίθεσης στη Μονή της Αγίας Αικατερίνης, στο Σινά.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top