"Πολιτικός ΝΑΝΟΣ ο Ερντογάν"- Βέλη Τουρκίας προς Ευρώπη

Ο "Σουλτάνος" δεν φαίνεται να αλλάζει πολιτική

Το δημοψήφισμα στην Τουρκία μπορεί να τελείωσε, αλλά ο Ερντογάν δείχνει πως δεν θα αλλάξει πολιτική. Εξακολουθεί να εξαπολύει βέλη προς την Άνγκελα Μέρκελ, την ώρα που προχωρά σε «επίθεση φιλίας» προς τον Τραμπ. Τα τουρκιά μέσα ενημέρωσης πάντως βάλλουν εναντίον του Πάνου Καμμένου.

Οι υποστηρικτές του "όχι" πήραν πάλι τους δρόμους. Η αντιπολίτευση προσβάλει την εγκυρότητα του δημοψηφίσματος. Ο Ερντογάν όμως, απτόητος. Και Σουλτάνος και.. ψυχολόγος! Να γιατί η Άνγκελα Μέρκελ δεν πήρε να τον συγχαρεί για τη νίκη του, όπως υποστηρίζει ο ίδιος: «Μπορούμε να το αξιολογήσουμε ως ψυχολογία ενοχής. Νιώθει τύψεις γι' αυτά που έκανε».

Μάλλον στη διπλωματική κρίση με τη Γερμανία κατά την προεκλογική του εκστρατεία αναφερόταν ο πρόεδρος. Κατά τη γνώμη του, η Ευρώπη πρέπει να πει ότι έκανε λάθος.

«Όσο κλείνουν τις πόρτες, δεν θα διορθωθούν οι σχέσεις μας. Περιμέναμε 54 χρόνια, δεν θα περιμένουμε άλλα 54. Θα βρούμε άλλη διέξοδο».

Στη συνέντευξη στο Al Jazeera, τα έβαλε και με τον Ομπάμα. Αυτό είναι το κοινό σημείο του με τον Τραμπ, με τον οποίο θα συναντηθούν τον Μάιο.

Τον Ερντογάν εξαπάτησαν όμως κι οι σύμμαχοί του. Οι δημοσκοπήσεις, μετά τις κάλπες, δείχνουν ότι τα 3/4 των εθνικιστών δεν ψήφισαν 'ναι' όπως αναμενόταν, γι' αυτό και η νίκη του ήταν οριακή.

Ένας μαφιόζος εθνικιστής, ο Σενάτ Πεκέρ, επηρεάζει με πολύ σκοτεινό τρόπο τον μεγαλομανή Ερντογάν, όπως υποστηρίζει ο πρώην αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου, Μάικλ Ρούμπιν. Σε άρθρο του στο Newsweek, αποκαλεί 'πολιτικό νάνο' τον τούρκο πρόεδρο και ισχυρίζεται πως ο Ερντογάν σχεδιάζει να δολοφονήσει ευρωπαίους ηγέτες!

Στο μεταξύ, η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ ανέφερε ότι ο Έλληνας υπουργός άμυνας, Πάνος Καμμένος, χρησιμοποίησε την τουρκική βρισιά 'αι σιχτίρ' εναντίον αξιωματούχου τουρκικού πύργου ελέγχου, ο οποίος του ζήτησε να βγει από τον τουρκικό εναέριο χώρο. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καμμένος πετούσε τις μέρες του Πάσχα προς το Αγαθονήσι. Το δημοσίευμα της Hurriyet αναπαράχθηκε από πολλά τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top