Με αίμα βάφτηκε η μαζικότατη διαδήλωση εναντίον του προέδρου Μαδούρο που έγινε χθες στη Βενεζουέλα, καθώς δύο διαδηλωτές κι ένας στρατιωτικός σκοτώθηκαν, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε 30 συλλήψεις.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι πλημμύρισαν τους δρόμους του Καράκας και άλλων πόλεων της Βενεζουέλας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της αντιπολίτευσης να συμμετάσχουν στη «μητέρα όλων των διαδηλώσεων», όπως την αποκάλεσαν.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και στρατός είχαν κλείσει τις εισόδους στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας και έριξαν βροχή τα δακρυγόνα και τις σφαίρες από καουτσούκ εναντίον των διαδηλωτών, ενώ εκείνοι απάντησαν με πέτρες και μολότοφ.

Λίγα μέτρα πιο μακριά χιλιάδες υποστηρικτές του Τσάβες, διαδήλωναν υπέρ του Μαδούρο, καίγοντας αμερικανικές σημαίες.

Η αντιπολίτευση πάντως δεν πτοήθηκε και κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν και στις σημερινές διαδηλώσεις που έχει προγραμματίσει.

Ο Μαδούρο κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι οργανώνουν πραξικόπημα εναντίον του, κατηγορίες που όμως η Ουάσιγκτον απέρριψε ως αβάσιμες και παράλογες.

Από την 1η Απριλίου έχουν ξεκινήσει οι μαζικές διαδηλώσεις εναντίον του Μαδούρο, ενώ συνολικά έχουν σκοτωθεί 8 διαδηλωτές και πάνω από 500 συνελήφθησαν.

Tags: