Από σκάνδαλο σε σκάνδαλο ο Ερντογάν- Άτυπη ασυλία με το "ναι"

Πονοκέφαλος για τον "Σουλτάνο"

Όλα αυτά τα χρόνια που ο Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται στο πολιτικό προσκήνιο, έχει εμπλακεί σε θηριώδη σκάνδαλα, τόσο ο ίδιος όσο και μέλη της οικογένειάς του.

Η συνταγματική αλλαγή που πέτυχε ο Ερντογάν με την επικράτηση του «ναι» στο δημοψήφισμα, «απαλλάσσει» τον ίδιον και τους ανθρώπους του από μια πιθανή καταδίκη για όλα τα σκάνδαλα στα οποία έχει εμπλακεί. Και έχει εμπλακεί σε πολλά!

Σκάνδαλο διαφθοράς και δωροδοκίας

17 Δεκεμβρίου. Η ημέρα αυτή έγινε ο «εφιάλτης» του Ερντογάν. Οι Τούρκοι εισαγγελείς διέταξαν έρευνα για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Κατηγόρησαν 14 άτομα. Μεταξύ αυτών και τον γιο του Τούρκου προέδρου, Μπιλάλ. Εκείνος, μαζί με τέσσερις υπουργούς και μέλη της κυβέρνησης, κατηγορήθηκαν για παραλαβή παράνομων δωρεών. Το σκάνδαλο έγινε πρώτο θέμα σ' όλα τα δίκτυα του κόσμου!

Συλλαμβάνεται ο «ταμίας του Ερντογάν»

Στον απόηχο του σκανδάλου, οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ συνέλαβαν στο αεροδρόμιο της Ν. Υόρκης τον αντιπρόεδρο της Halkbank, της μεγαλύτερης τουρκικής κρατικής τράπεζας. Ο Mεχμέτ Ατίλα κατηγορήθηκε για παράνομες συναλλαγές στο ΙΡΑΝ. Παλαιότερα, είχε εμπλακεί κι αυτός στο σκάνδαλο δωροδοκίας των τεσσάρων Τούρκων υπουργών.

Ο Ερντογάν ζητάει από τον γιο του να «εξαφανίσει» 1 δις δολάρια

Ένα χρόνο μετά το μεγάλο σκάνδαλο, βγήκαν στη «φόρα» ηχητικά ντοκουμέντα, στα οποία ακούγεται ο Ερντογάν να ζητά από τον γιο του να «μηδενίσει» δισεκατομμύρια, για να μην τους πιάσουν οι αρχές, που τότε έκαναν έρευνα για τις μίζες. Ο «Σουλτάνος», βέβαια, είπε πως οι τηλεφωνικές συνομιλίες ήταν προϊόν μοντάζ.

Συνέταιροι Ερντογάν- ISIS

Πρώην αξιωματούχος της τουρκικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, μίλησε προ ημερών στο Star, για τις εμπορικές συναλλαγές του γαμπρού και του γιου του Ερντογάν με τους τζιχαντιστές.

Ο γαμπρός του Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, που είναι ο υπουργός ενέργειας στην Τουρκία, έχει μία εταιρία Powertrans. Υπήρξαν κατηγορίες στα MME ότι η εταιρία Powertrans μεταφέρει και πουλά το πετρέλαιο του ISIS.

Τα Wikileaks είχαν δημοσιοποιήσει εκτενή αλληλογραφία ανάμεσα στον Αλμπαϊράκ και την εταιρία Powertrans, η οποία εμπλέκεται σε υποθέσεις εισαγωγής πετρελαίου από τους τζιχαντιστές.

Λαθραία μεταφορά όπλων στη Συρία

Το 2014 ήρθε στο φως η μυστική προμήθεια όπλων στη Συρία κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου… Ο Ερντογάν αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη. Είπε, τότε, ότι τα φορτηγά δεν μετέφεραν όπλα, αλλά τρόφιμα και φάρμακα για τον πληθυσμό των Τουρκμενιστάν στη Συρία. Η εφημερίδα Cumhuriyet , όμως, δημοσίευσε βίντεο, αποδεικνύοντας ότι τα φορτία είχαν όντως όπλα!

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top