Εμπλοκή ελληνικού και τουρκικού λιμενικού στα Ίμια «είδαν» ΠΑΛΙ τα τουρκικά ΜΜΕ (VIDEO)

Ερντογάν: «Είμαι θνητός και όχι δικτάτορας»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ τουρκικών μέσων ενημέρωσης σκάφος του ελληνικού λιμενικού εισήλθε στα τουρκικά χωρικά ύδατα ανοικτά της Αλικαρνασσού αλλά αναχαιτίστηκε από τουρκικό. Μάλιστα όπως αναφέρουν υπήρξε διπλή εμπλοκή καθώς το ελληνικό σκάφος απομακρύνθηκε και από τα Ίμια. Τα τουρκικά μέσα μάλιστα παραθέτουν και σχετικό βίντεο προκειμένου να υποστηρίξουν τους ισχυρισμούς τους.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ

Ο Ερντογάν κέρδισε το δημοψήφισμα και το ερώτημα που όλοι θέτουν είναι, αν αυτό είναι το πρώτο βήμα προς την εγκαθίδρυση μιάς δικτατορίας. Ο τούρκος πρόεδρος έδωσε την απάντησή του στο CNN

«Για 14 ή 15 χρόνια οι επικριτές μου λένε και χρησιμοποιούν αυτή την έκφραση (δικτάτορας). Μιλούν για κάτι το οποίο δεν συνέβη. Για να υπάρξουν δικτατορίες δεν χρειάζεται ένα προερικό σύστημα.Θα σας πω κάτι. Έχουμε μία εκλογή μία ψηφοφορία. Αν πείτε ότι η κάλπη παρήγαγε έναν δικτάτορα αυτό θα είναι αναιτιολόγητο κι άδικο για τον πρόσωπο που εξελέγη» δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν στο CNN.

Παράλληλα, ο Ερντογάν μίλησε και για…  μεταφυσική!

«Αυτό δεν είναι ένα σύστημα που ανήκει στον Ταγίπ Ερντογάν. Είμαι θνητός, μπορεί να πεθάνω ανά πάσα στιγμή. Άρα μπορεί να φτιαχτεί ένα σύστημα για έναν θνητό που ανά πάσα στιγμή θα πεθάνει;»

Για τη νίκη στο δημοψήφισμα μίλησε με ποδοσφαιρικούς όρους ως γνήσιος πρώην άσσος του δημοφιλέστερου των αθλημάτων. Είπε δε ότι η νίκη είναι πάντα νίκη είτε με ένα είτε με πέντε μηδέν.

«Προέρχομαι από ποδοσφαιρικό παρελθόν. Και ο στόχος του αθλήματος είναι να βάλεις το ένα γκολ».

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

Στην Άγκυρα, αλλά και σε διαφορετικές συνοικίες της Κωνσταντινούπολης συνεχίστηκαν οι διαδηλώσεις των υποστηρικτών του ΟΧΙ με κύριο σύνθημα, αυτή είναι μόνο η αρχή θα συνεχίσουμε.

Αυτές οι αντιδράσεις δεν αρέσουν καθόλου στην τουρκική κυβέρνηση.

«Καθώς οι εκλογές είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας, οι ενστάσεις είναι επίσης ένα νομικό εργαλείο ένας τρόπος για να ζητάς το δίκιο. Όμως πρέπει να μένεις εκεί. Είναι λάθος η εκτροπή και να ζητάς από τον κόσμο να κατεβαίνει στους δρόμους...» δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Η επιτροπή των τουρκικών εκλογών που θα ανακοινώσει το επίσημο αποτέλεσμα σε περίπου δέκα μέρες απέρριψε τις προσφυγές της αντιπολίτευσης.

Να αναφέρουμε επίσης ότι την Τετάρτη 19/04/2017,  οι τούρκοι θα άρχιζαν ασκήσεις με κανονικά πυρά νοτιοδυτικά της Πάφου στην Κύπρου σε περιοχή εντός της κυπριακής ΑΟΖ την οποία δέσμευσαν.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top