Η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ζήτησε σήμερα από το κοινοβούλιο να στηρίξει την προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών, λέγοντας πως το εκλογικό αποτέλεσμα θα βοηθήσει στο να ενοποιηθεί το κοινοβούλιο πίσω από το σχέδιό της για το Brexit και στο να αποφευχθεί η αστάθεια.

Βάσει της εκλογικής νομοθεσίας, η Μέι πρέπει να κερδίσει πλειοψηφία δύο τρίτων κατά την ψηφοφορία που θα διεξαχθεί αργότερα σήμερα στο κοινοβούλιο, πριν μπορέσει να προκηρύξει επισήμως πρόωρες εκλογές. Η Μέι αναμένεται ότι θα κερδίσει την ψηφοφορία και θέλει να διεξαγάγει τις εκλογές στις 8 Ιουνίου.

«Πιστεύω πως αυτή την τεράστια ςεθνικής σημασίας στιγμή θα πρέπει να υπάρχει ενότητα εδώ στο Ουεστμίνστερ, όχι διχόνοια», τόνισε η Μέι απευθυνόμενη στους βουλευτές. «Γι' αυτόν τον λόγο το σωστό και το υπεύθυνο που πρέπει να κάνουμε σήμερα όλοι μας εδώ είναι να ψηφίσουμε υπέρ της διεξαγωγής γενικών εκλογών».

 

Η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών φέτος, αντί του 2020, αποτρέπει από το να στηθούν κάλπες σε μία κρίσιμη περίοδο των διαπραγματεύσεων για το Brexit, δήλωσε η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

«Εάν κοιτάξετε το χρονοδιάγραμμα, εάν οι εκλογές γίνονταν το 2020, θα ερχόμασταν στο πιο κρίσιμο σημείο των διαπραγματεύσεων, στο τέλος των διαπραγματεύσεων», ανέφερε συγκεκριμένα η κ. Μέι σε συνέντευξή της στο BBC.

Tags: