ΑΝΗΣΥΧΙΑ Τραμπ για πυρηνικό πόλεμο ΗΠΑ-Β. Κορέας

«Δεν ξέρεις ακριβώς με ποιόν έχεις να κάνεις»/Πρώτη ανάρτηση: 19-04-2017 17:51

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκονται όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το star.gr, οι σχέσεις ΗΠΑ και Β.Κορέας, με τον Ντόναλντ Τραμπ να μην κρύβει την ανησυχία του για έναν ενδεχόμενο πυρηνικό πόλεμο.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφο του CNN στο Ουισκόνσιν, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ απάντησε:

«Πάντα πρέπει να είναι κανείς ανήσυχος».

Και πρόσθεσε:

«Δεν ξέρεις ακριβώς με ποιον έχεις να κάνεις. Είχα μια καλή συνάντηση με τον πρόεδρο της Κίνας και αυτή μου "είπε" πολλά και είδατε να συμβαίνουν πολλά. Έχουν μια αρκετά μεγάλη δύναμη, όχι ίσως μια τεράστια δύναμη αλλά μια καλή δύναμη σε σχέση με τη Βόρεια Κορέα. Θα δούμε τι θα συμβεί. Είναι μια περίεργη κατάσταση».

Η Β.ΚΟΡΕΑ «ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ» ΤΙΣ ΗΠΑ

Από την άλλη η κρατική τηλεόραση της Βόρειας Κορέας μετέδωσε βίντεο διάρκειας λίγων δευτερολέπτων από τις εκδηλώσεις για την Ημέρα του Ηλιου,την ημέρα δηλαδή των γενεθλίων του παππού του Κιμ Γιόνγκ Ουν,Κιμ Ιλ Σουνγκ.

Οι βορειοκορεάτες στρατιώτες αποθεώνουν τον ηγέτη τους αν μπορούσαν ας έκαναν κι αλλιώς.Εκείνος τους χαιρετά χαμογελαστός,οι μουσικοί παίζουν τις τρομπέτες τους και στη γιγαντοοθόνη στο βάθος εμφανιζονται οι πύραυλοι του καθεστώτος να εκτοξεύονται και να καταστρέφουν τις Ηνωμένες Πολιτείες.Το βίντεο κλείνει με την αμερικανική σημαία τυλιγμένη στις φλόγες.

ΑΙΧΜΕΣ ΤΡΑΜΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ Β.ΚΟΡΕΑ

«Τώρα εγώ βρίσκομαι σε μια θέση όπου αυτός (σ.σ. ο Κιμ Γιονγκ Ουν) έχει πυρηνικά και εμείς πρέπει να κάνουμε κάτι γι' αυτό. Ας ελπίσουμε ότι θέλει την ειρήνη και εμείς το θέλουμε αυτό και αυτός είναι ο τελικός σκοπός μας, αλλά θα δούμε τι θα συμβεί».

Λίγες ώρες νωρίτερα ο πρεσβευτής της Βόρειας Κορέας στα Ηνωμένα Έθνη, ο οποίος έκανε λόγο για θερμοπυρηνικό πόλεμο που μπορεί να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή.

ΑΛΛΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΣΤΟΛΟ Ο ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗ Β.ΚΟΡΕΑ!

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωνε την προηγούμενη εβδομάδα κλιμακώνοντας την άσκηση (φραστικών) στρατιωτικών πιέσεων κατά της Βόρειας Κορέας, ότι τόσο το αεροπλανοφόρο, όσο και η νηοπομπή των σκαφών συνοδείας του, κινούνται προς την Κορεατική Χερσόνησο.

Ωστόσο, όπως προέκυψε το αεροπλανοφόρο δεν είχε πλησιάσει προς τη Νότια Κορέα, ενώ στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου έπλεε στα Στενά Σούντα, κινούμενο αντίθετα με κατεύθυνση προς τον Ινδικό ωκεανό και την θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Αυστραλίας.

Έτσι, ενώ η Βόρεια Κορέα πραγματοποιούσε αποτυχημένη πυραυλική εκτόξευση το πρωί της Κυριακής, το αμερικανικό αεροπλανοφόρο απομακρύνονταν αντί να πλησιάζει προς την Κορεατική Χερσόνησο.

Αφού το ζήτημα προέκυψε πολιτικά στην Ουάσιγκτον προκαλώντας τις ανάλογες «αναταράξεις» η Αμερικανική Στρατιωτική Διοίκηση των ΗΠΑ στον Ειρηνικό, γνωστοποίησε ότι η αμερικανική ναυτική αρμάδα υπό το αναφερόμενο αεροπλανοφόρο, έπρεπε να ολοκληρώσει μία εκπαιδευτική δραστηριότητα με ναυτικές μονάδες της Αυστραλίας. Η διάρκεια της δραστηριότητας αυτής, περικόπηκε χρονικά έναντι των αρχικών σχεδιασμών, ενώ τώρα ο ναυτικός σχηματισμός των αμερικανικών πολεμικών σκαφών κινείται προς τον Δυτικό Ειρηνικό ωκεανό, σύμφωνα με τις διαταγές που έλαβε.
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top