ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ τζιχαντιστές- Ήθελαν να ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΗΣΟΥΝ τις γαλλικές εκλογές!

Οι υποψήφιοι για τη γαλλική προεδρία είχαν ενημερωθεί για την ασφάλειά τους

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ τζιχαντιστές- Ήθελαν να ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΗΣΟΥΝ τις γ

Συνελήφθησαν δυο Γάλλοι τζιχαντιστές στην Μασσαλία την Τρίτη, οι οποίοι σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν «άμεση και βίαιη επίθεση» λίγο πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών την ερχόμενη Κυριακή, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας.

Με ανακοίνωσή του, ο εισαγγελέας του Παρισιού δήλωσε ότι βρέθηκαν διάφορα όπλα, ανάμεσα στα οποία και δυο περίστροφα κι ένα πολυβόλο, 3 κιλά εκρηκτικού ΤΑΡΤ, μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους και υλικό προπαγάνδας υπέρ του ISIS στο σπίτι του ενός, σύμφωνα με το Reuters. Πρόσθεσε, επίσης, ότι οι δυο τρομοκράτες είναι παλιοί γνώριμοι της αστυνομίας, καθώς μοιράζονταν το ίδιο κελί στη φυλακή και είχαν στραφεί στο ριζοσπαστικό Ισλάμ.

Οι ύποπτοι βρίσκονταν στο μικροσκόπιο της υπηρεσίας πληροφοριών για πάνω από μία εβδομάδα, ενώ οι βασικοί υποψήφιοι των εκλογών, Φιγιόν, Μακρόν και Λεπέν, είχαν ειδοποιηθεί για πιθανό κίνδυνο της ασφάλειάς τους.

 «Οι βασικοί υποψήφιοι ενημερώθηκαν στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας ότι υπήρχε κίνδυνος και ότι είχαν ταυτοποιηθεί τα δύο άτομα. Μας παρείχαν φωτογραφίες τους και ασφάλεια για τους υποψηφίους. Στις συναντήσεις τους και στα αρχηγεία τους υπήρχε επιπλέον προστασία» τόνισε στο Reuters ο εκπρόσωπος του Μακρόν.

Αντίστοιχα, οι συνεργάτες του Φιγιόν και της Λεπέν ανέφεραν, επίσης, ότι ενημερώθηκαν για πιθανή επίθεση.

«Είναι δύο ριζοσπαστικοποιημένοι άνδρες, που σχεδίαζαν στο άμεσο μέλλον, τις επόμενες ημέρες, επίθεση επί γαλλικού εδάφους» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Ματίας Φεκλ, υπογραμμίζοντας ότι αποτράπηκε μία ξεκάθαρη τρομοκρατική ενέργεια.

Οι δύο τρομοκράτες, ο 23χρονος Κλεμέν Μπαρ και ο 30χρονος Μαχιεντίν Μεραμπέ, συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης στη Μασσαλία, με λίγη ώρα διαφορά.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top