«ΚΕΡΑΥΝΟΙ» Ερντογάν εναντίον των ισχυρών του πλανήτη

Μετά τις καταγγελίες για νοθεία στο δημοψήφισμα

Ο Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει έτοιμος για νέα δημοψηφίσματα, τόσο για τη θανατική ποινή, όσο και για την ευρωπαϊκή διαδικασία της χώρας του. 

Τα επόμενα βήματα του είναι προσχεδιασμένα. Άλλωστε το αποτέλεσμα είναι δεδομένο κατά τον Ερντογάν. Ο τουρκικός λαός επέλεξε. Κι επέλεξε παρά τον πόλεμο που εξαπέλυσαν εναντίον του οι ισχυροί του πλανήτη.

«Μαχόμαστε εναντίον των ισχυρών του κόσμου. Δεν υποκύπτουμε, ως έθνος σταθήκαμε όρθιοι», λέει ο σουλτάνος. Και δεν διστάζει να συνεχίζει να εκτοξεύει μύδρους κατά της Ευρώπης και των ευρωπαίων ηγετών. «Τώρα οι ίδιοι οργανισμοί μας απειλούν να παγώσουν την ευρωπαϊκή μας διαδικασία ένταξης. Πρώτα από όλα δεν μπορούν να πάρουν τέτοια απόφαση. Αλλά αδέλφια μου αυτό δεν είναι σημαντικό για μας. Αρκεί η ΕΕ να πάρει τις αποφάσεις της και να μας ειδοποιήσει», τονίζει ο Ερντογάν.  Κι έτσι και για το θέμα αυτό, είναι έτοιμος να προκηρύξει δημοψήφισμα.

«Για 54 χρόνια μας έκαναν να περιμένουμε στις πύλες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έτσι λοιπόν πηγαίνω εκεί, κάθομαι και μιλάω. Μπορούμε να προκηρύξουμε δημοψήφισμα και γι’ αυτό. Δεν μπορούμε;», διερωτήθηκε.

Την ίδια ώρα, στην Ευρώπη, οι δηλώσεις περί επαναφοράς της θανατικής ποινής στην Τουρκία, ακούγονται διαβολικές.

«Έχουμε μία ξεκάθαρη απόρριψη της θανατικής ποινής κάτι που είναι από τους θεμελιώδεις πυλώνες της ΕΕ», είπε από την πλευρά της Κομισιόν, ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

Κατηγορηματικός ήταν και ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. «Η επαναφορά της θανατικής ποινής θα είναι το τέλος των διαπραγματεύσεων για να μπει η Τουρκία στην ΕΕ», είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, το Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας υπό την προεδρία του Ερντογάν αποφάσιζε την επιμήκυνση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη χώρα.

Σήμερα Τρίτη πάντως ο πρωθυπουργός Γιλντιρίμ έδωσε μία πρόγευση για το τι θα επακολουθήσει, αφού όπως είπε, κάποιες από τις αλλαγές δεν θα περιμένουν το 2019, όπως ας πούμε το να επιστρέψει ο Ερντογάν ως πρόεδρος στο κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top