Μέι: «Έκανα πεζοπορία στην Ουαλία με τον σύζυγό μου και σκέφτηκα να κάνω πρόωρες εκλογές!»

Η εξόρμηση στην φύση που οδήγησε την Βρετανίδα Πρωθυπουργό να αναστατώσει τον μισό πλανήτη

Μέι: Αποφάσισε εκλογές σε πεζοπορία στην Ουαλία

Ούτε τα κλειστά γραφεία, ούτε οι επίσημες συσκέψεις, ούτε και οι σύμβουλοι της «ευθύνονται» για την απόφαση της Τερέζα Μέι να προκηρύξει πρόωρες εκλογές στην Βρετανία για τις 8 Ιουνίου.

Στην πραγματικότητα, η αιτία που έκανε την Πρωθυπουργό της Βρετανίας να αναστατώσει τον μισό πλανήτη με το διάγγελμα της, είναι… ένας περίπατος στη φύση της Ουαλίας.

Ναι καλά διαβάσατε. Όπως δήλωσε η Τερέζα Μέι στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV, «πριν από το Πάσχα πέρασα λίγες ημέρες κάνοντας πεζοπορία στην Ουαλία μαζί με τον σύζυγό μου, σκέφτηκα για αυτό πολύ και ενδελεχώς και κατέληξα στην απόφαση ότι για να παράσχω τη σταθερότητα και σιγουριά για το μέλλον αυτός ήταν ο τρόπος να το κάνω, να κάνω πρόωρες εκλογές».

Στη συνέχεια όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το star.gr επικοινώνησε με την βασίλισσα Ελισάβετ, (τον μοναδικό άνθρωπο στη Βρετανία που γνώριζε για τις εκλογές) ώστε να την ενημερώσει σχετικά, ενώ τηλεφώνησε και στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Μέσω του Twitter του, ο Τουσκ ο οποίος θα προεδρεύσει της συνόδου των υπόλοιπων 27 ηγετών της ΕΕ στις 29 Απριλίου προκειμένου να συμφωνήσουν τη διαπραγματευτική θέση της ΕΕ αναφορικά με το Brexit, μετά το «επίσημο» σχόλιο του, έγραψε σε ξεχωριστό tweet:

«Ήταν ο Χίτσκοκ που σκηνοθέτησε το Brexit: πρώτα ένας σεισμός και η ένταση κλιμακώνεται», αναφερόμενος σε ένα σχόλιο που αποδίδεται στον Χίτσκοκ ότι μια καλή ταινία «πρέπει να ξεκινά με έναν σεισμό και στη συνέχεια να κλιμακώνεται η ένταση».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top