Είπε κι ελάλησε ο Σουλτάνος! Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 3 ακόμα μήνες η Τουρκία

Για να… διασφαλιστεί η προστασία της δημοκρατίας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 3 ακόμα μήνες η Τουρκία

Σουλτάνος είναι, ό,τι θέλει κάνει! Για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο λόγος, ο οποίος μετά την πύρινη ομιλία του στο προεδρικό μέγαρο της Άγκυρας, ως υπέρτατος νικητής του δημοψηφίσματος, προήδρευσε της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της χώρας και αποφάσισε την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για άλλους τρεις μήνες.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά από τη συνεδρίαση του συμβουλίου, αναφέρεται ότι η απόφαση αυτή ελήφθη «προκειμένου να διασφαλίσουμε τη συνέχεια των μέτρων προστασίας της δημοκρατίας, των αρχών του κράτους δικαίου όπως και των δικαιωμάτων και ελευθεριών».

Το υπουργικό συμβούλιο επικύρωσε στη συνέχεια την πρόταση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την τρίμηνη παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, αρχής γενομένης από την Τετάρτη.

Η απόφαση για παράταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, η οποία κηρύχθηκε μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου, έρχεται δύο ημέρες προτού λήξει το μέτρο και μία ημέρα μετά τη νίκη του "ναι" στο δημοψήφισμα για την ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου Ερντογάν.

H κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει ήδη παραταθεί δύο φορές, τον Οκτώβριο και τον Ιανουάριο, αφού τέθηκε σε ισχύ την 20η Ιουλίου 2016, πέντε ημέρες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Περισσότεροι από 47.000 άνθρωποι συνελήφθησαν στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και δεκάδες χιλιάδες υπάλληλοι του δημοσίου τομέα απολύθηκαν, προκαλώντας την έντονη κριτική των χωρών της Δύσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top