Μια θάλασσα με ΠΤΩΜΑΤΑ η Μεσόγειος – Επτά ακόμη ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ πνίγηκαν

Είχαν όνειρο να φτάσουν στην Ευρώπη - Ανάμεσα τους ήταν και ένα 8χρονο παιδί

Επτά μετανάστες πνίγηκαν ανοικτά της Λιβύης

Επτά μετανάστες πνίγηκαν χθες Κυριακή στα ανοικτά της Λιβύης, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρώπη. Αυτό ανέφερε στέλεχος οργάνωσης αρωγής που επέβαινε σε πλοίο διάσωσης. Ανάμεσα στις επτά άψυχες σορούς που ανασύρθηκαν ήταν κι ένα μικρό αγόρι οκτώ ετών.

Σωστικά σκάφη παρέλαβαν χιλιάδες μετανάστες από επικίνδυνα μικρά πλεούμενα, ενώ ο καιρός επιδεινωνόταν από την Παρασκευή ως την Κυριακή

Την Κυριακή διεξήχθησαν πολλές επιχειρήσεις διάσωσης περίπου 2.000 ανθρώπων, σύμφωνα με το ιταλικό λιμενικό σώμα, το οποίο συντονίζει τις σωστικές προσπάθειες στην κεντρική Μεσόγειο.

Το Σάββατο διασώθηκαν 4.500 μετανάστες κατά τη διάρκεια 35 επιχειρήσεων τις οποίες διεξήγαγαν κυρίως σκάφη που εκμισθώνουν ΜΚΟ όπως η MOAS, σύμφωνα με το ιταλικό λιμενικό. Την Παρασκευή διασώθηκαν 2.000 μετανάστες, ενώ ένας έφηβος βρέθηκε νεκρός σε μία από τις βάρκες, όλες ασφυκτικά γεμάτες.

Χάρη στον καλό καιρό που επικράτησε στα ανοικτά της Λιβύης το Σαββατοκύριακο οι αποπλεύσεις πολλαπλασιάστηκαν.

Οι νεκροί και οι αγνοούμενοι στη Μεσόγειο από την αρχή της χρονιάς έφθασαν τους 666, ενώ το 2016 ο αριθμός τους ξεπέρασε τους 5.000, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top