«Το κλίμα δείχνει ότι θα υπάρξει σοβαρή συμμετοχή, αυτό σκέφτομαι» δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα πηγαίνοντας στην κάλπη, στην Κωνσταντινούπολη, μαζί με την σύζυγο, τα παιδιά και τα εγγόνια του. 

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι η 16η Απριλίου δεν είναι μια απλή ψηφοφορία, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «ο λαός θα κάνει τέτοια επιλογή σήμερα που η Τουρκία θα πορευθεί προς το μέλλον». 

Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στη Σμύρνη, λέγοντας πως όποιο αποτέλεσμα και να βγει θα είναι κορώνα στο κεφάλι τους. «Η απόφαση που θα πάρει ο λαός μας θα είναι η πιο όμορφη απόφαση» ανέφερε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιρλιτσντάρογλου, ο οποίος ψήφισε στην Άγκυρα, δήλωσε: «Ψηφίζουμε την μοίρα της Τουρκίας. Όλοι οι πολίτες θα ασκήσουν το δικαίωμα ψήφου τους, με αίσθημα ευθύνης. Μακάρι να βγει ένα καλό αποτέλεσμα». 

Υπενθυμίζουμε ότι ο μέχρι τώρα απολογισμός του δημοψηφίσματος είναι δύο νεκροί και ένας τραυματίας, μετά από καβγά στην αυλή εκλογικού κέντρου σε χωριό του Ντιγιαρμπακίρ μεταξύ δύο οικογενειών, οι οποίοι χρησιμοποίησαν ακόμη και όπλα. 

 

Από την Τουρκία, Άννα Ανδρέου

 

Tags: