Οι ξαφνικές μεταβολές στην παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα έχουν δημιουργήσει παγκόσμια ανησυχία. Μάλιστα, διακεκριμένος Έλληνας διεθνολόγος, που ζει και εργάζεται στον Καναδά, θεωρεί ότι τελικός στόχος του Τραμπ είναι η Κίνα.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας απρόβλεπτος επιχειρηματίας που σκέφτεται το κέρδος» δηλώνει στο Star ο καθηγητής Γεωπολιτικής και Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο της Οττάβα, Δημήτρης Κιτσίκης.

O "πόλεμος" με τη Ρωσία συντηρείται σήμερα από τον Διευθυντή της CIA, Μάικ Πομπέο. Με δηλώσεις, αναφέρει ότι ο ιστότοπος Wikileaks είναι όργανο των Ρώσων.

Το "τρίγωνο" του παραλόγου

Τα παράδοξα στη Συρία συνεχίζονται. Ο Άσαντ πολεμά το Ισλαμικό Κράτος, όμως ο Τραμπ βομβαρδίζει και τους δύο, θέλοντας να διατηρήσει μια ισορροπία τρόμου στην περιοχή.

Ο Αμερικανός Προέδρος έδωσε εντολή να πέσει η μητέρα των βομβών στο Αφγανιστάν, για να θυμίσει στον ISIS ότι δεν τους ξεχνά.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δείχνει αποφασισμένος να τα βάλει και με τον Βορειοκορεάτη Κιμ Γιονγκ Ουν. Σε δυο ημέρες, φθάνει στην Κορεατική Χερσόνησο το αμερικανικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο Καρλ Βίνσον. Είναι η απάντηση του Αμερικανού προέδρου στις απειλές του ηγέτη της Βόρειας Κορέας για νέα πυρηνική δοκιμή. Είναι και το μήνυμά του, σύμφωνα με τον Δημήτρη Κιτσίκη, προς την Κίνα.

Ενδιαφέρον έχει η δημοσκόπηση που πραγματοποίησε στην ιστοσελίδα της η Daily Mirror. Στο ερώτημα αν συμφωνείτε με την απόφαση των ΗΠΑ να ρίξουν την βόμβα, το 72% των συμμετεχόντων απάντησε ναι και μόλις το 28% απάντησε όχι.

 

Tags: