ΘΕΟΥΛΗΣ! Υπουργός της Βενεζουέλας υποστηρίζει ότι οι ντομάτες που πέταξαν στον Μαδούρο είχαν μηνύματα...αγάπης!

To τερματίσαμε…

Ο υπουργός Κοινοτήτων της Βενεζουέλας και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Αριστόμπουλο Ιστούριθ, επιχείρησε να βάλει σε τάξη τ’ ασυμμάζευτα, δίνοντας τη δική του οπτική για την επίθεση που δέχτηκε ο πρόεδρος Μαδούρο.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Μαδούρο ήθελε να κάνει στρατιωτική παρέλαση στους δρόμους της πόλης Σαν Φέλιξ, στη νοτιανατολική επαρχία Μπολιβάρ, όταν εξαγριωμένοι πολίτες άρχισαν να του πετούν ντομάτες, μάνγκο και μπάλες! Και σαν να μην έφτανε αυτό, η επίθεση μεταδόθηκε ζωντανά από την κρατική τηλεόραση, ενώ βίντεο από το γιουχάισμα του προέδρου έχουν κατακλύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Το κόμμα του Μαδούρο υποστήριξε, μέσω Twitter, ότι οι πολίτες υποδέχτηκαν τον πρόεδρο θερμά, ενώ στα βίντεο που κυκλοφόρησαν ακούγεται ολοκάθαρα ότι του φωνάζουν «ανάθεμά σε».

Έρχεται, λοιπόν, ο Ιστούριθ, τώρα να υποστηρίξει ότι η βιαιότητα που εκδηλώθηκε από τους πολίτες στον Μαδούρο δεν ήταν παρά…πράξη αγάπης! Συγκεκριμένα, διαβεβαίωσε τον λαό ότι τα…ιπτάμενα αντικείμενα που ο πρόεδρος έφαγε στο κεφάλι είχαν γραμμένα πάνω τους λόγια αγάπης και υποστήριξης προς τον ηγέτη της Βενεζουέλας κι ότι του τα πέταγαν για να τα διαβάσει!

«Η κίνηση αυτή ήταν μια χιονοστιβάδα αγάπης. Ο Μαδούρο ένιωσε ξανά σαν να βρίσκεται σε προεκλογική καμπάνια» υπογράμμισε ο Ιστούριθ στην κρατική τηλεόραση της Βενεζουέλας και συνέχισε:

«Η εκδήλωση ήταν γεμάτη κόσμο. Όταν οι συμπατριώτες μας είδαν ότι τελείωσε, ξεκίνησαν να πετούν τα πάντα. Εγώ είδα μια μπάλα του μπέιζμπολ που πέταξαν στον πρόεδρο και είχε πάνω της γραμμένο ένα μήνυμα. Έπειτα, εγώ ο ίδιος την έδωσα του προέδρου, μέσα στο αεροπλάνο».

Συνέχισε το παραλήρημα, λέγοντας ότι «εγώ δεν είδα καμία επιθετικότητα», παρά τα άπειρα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και δείχνουν, εκτός από τα αντικείμενα, τους πολίτες να φωνάζουν συνθήματα με εντελώς αντίθετο περιεχόμενο από αυτό που διατείνεται ο υπουργός.

Την ίδια ώρα, σε ολόκληρη τη Βενεζουέλα, συνεχίζονται οι διαδηλώσεις εναντίον της κυβέρνησης Μαδούρο και ήδη η χώρα πενθεί το θάνατο δύο ανθρώπων σε διάστημα μιας εβδομάδας.

Πρόκειται για έναν 20χρονο, ο οποίος έχασε τη ζωή του όταν πυροβολήθηκε στο λαιμό το βράδυ της Δευτέρας σε διαδήλωση στην πόλη Βαλένθια, ενώ είχε προηγηθεί ο θάνατος του 19χρονου Χάιρο Ορτίζ στα προάστια του Καράκας. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top