ΔΥΟ συλλήψεις για την επίθεση στη Ντόρτμουντ και τρεις επιστολές ανάληψης ευθύνης

Στα τυφλά η γερμανική αστυνομία για το κίνητρο της επίθεσης

ΔΥΟ συλλήψεις για την επίθεση στη Ντόρτμουντ

Άγνωστα παραμένουν για τις γερμανικές αρχές τα κίνητρα της βομβιστικής επίθεσης στο λεωφορείο της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Όπως δήλωσε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας της Καρλσρούης, ο ίδιος θεωρεί πως υπάρχει τρομοκρατικό υπόβαθρο στην υπόθεση.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη δύο υπόπτων, ενός 25χρονου Ιρακινού που ζει στο Βούπερταλ κι ενός 28χρονου Γερμανού υπηκόου, λιβανέζικης καταγωγής από το Φρέντεμπεργκ.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει γίνει γνωστό τι σχέση είχαν αυτοί οι δύο μεταξύ τους.

Ο μεν Ιρακινός, ονομάζεται Αμπντούλ Μπασέτ αλ Ο. και κρατείται προσωρινά με την υποψία ότι σχετίζεται με το Ισλαμικό κράτος.

Οι αρχές ερευνούν αν μπορεί να εκδοθεί ένταλμα για τη σύλληψή του, καθώς τα αποδεικτικά στοιχεία είναι ισχνά. Ο νεαρός σύμφωνα με την Bild βρίσκεται εδώ και καιρό κάτω από το μικροσκόπιο των αρχών, οι οποίες υποψιάζονται ότι είχε στο διαμέρισμά του εκρηκτικά.

Σε υποκλαπείσα τηλεφωνική συνομιλία του μάλιστα, άγνωστος φέρεται να του είχε πει «τα εκρηκτικά είναι έτοιμα». Παρ’ όλ’ αυτά στο σπίτι του δεν βρέθηκε τίποτα, ούτε οι ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι βρήκαν κάτι.

Ο 28χρονος από την άλλη σύμφωνα με το Spiegel βρέθηκε στο στόχαστρο των αρχών, καθώς είχε στην κατοχή του μια ομπρέλα με το έμβλημα του ξενοδοχείου, όπου κατέλυε η αποστολή της Μπορούσια Ντόρτμουντ. Ωστόσο στην έφοδο που έκανε η αστυνομία στο σπίτι του οι αστυνομικοί τον βρήκαν να κοιμάται αγκαλιά με το παιδί του και αφέθηκε ελεύθερος.

Άλυτο γρίφο αποτελούν επίσης και οι τρεις παρόμοιες επιστολές ανάληψης ευθύνης της επίθεσης με ισλαμιστικό περιεχόμενο που βρέθηκαν κοντά στο σημείο.

Πηγές των γερμανικών υπηρεσιών ασφαλείας αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο δε συνηθίζεται από τους ισλαμιστές, ενώ οι τρεις επιστολές δεν περιείχαν σύμβολα του Ισλαμικού Κράτους.

Η επιστολή γράφει:

«Στο όνομα του πανάγαθου και πολυεύσπλαχνου Αλλάχ,

12 άπιστοι σκοτώθηκαν στη Γερμανία απ’ τα ευλογημένα αδέρφια μας. Αλλά προφανώς, Μέρκελ, ούτε που νοιάζεσαι για τους μικρούς, βρώμικους υποτελείς σου. Τα Tornados σου πετούν ακόμη πάνω απ’ τα εδάφη του Χαλιφάτου για να σκοτώνουν Μουσουλμάνους.

Αλλά εμείς παραμένουμε ακλόνητοι χάρις στο έλεος του Αλλάχ.

Απ’ αυτή τη στιγμή όλοι οι άπιστοι ηθοποιοί, τραγουδιστές, αθλητές και όλοι οι επώνυμοι στη Γερμανία κι άλλες χώρες σταυροφόρων περιλαμβάνονται στη λίστα του Ισλαμικού Κράτους.

Κι αυτό μέχρι να εκπληρωθούν οι ακόλουθες απαιτήσεις:

-να αποσυρθούν τα Tornados από τη Συρία

-να κλείσει η αεροπορική βάση του Ramstein.»

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Οι αρχές δεν αποκλείουν τίποτα και σύμφωνα με την Bild παρακολουθούνται δύο ακόμα ύποπτοι, ο ένας από τον ακροαριστερό και ο άλλος από τον ακροδεξιό χώρο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top