ΤΡΑΓΩΔΙΑ στην Καλιφόρνια! Σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του, ένα μαθητή της και μετά αυτοκτόνησε

Δεν είχε τρομοκρατική χροιά η επίθεση στο σχολείο του Σαν Μπερναρντίνο

Σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του, ένα μαθητή της

Την εν διαστάσει σύζυγό του, η οποία ήταν εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής κι έναν μαθητή της εκτέλεσε εν ψυχρώ ένας 53χρονος, μπουκάροντας σε δημοτικό σχολείο της Καλιφόρνια, πριν στρέψει το όπλο εναντίον του και αυτοκτονήσει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας του Σαν Μπερναντίνο, η άτυχη δασκάλα και ο μαθητής της υπέκυψαν στα τραύματά τους, ενώ ένας ακόμα μαθητής δέχθηκε τα πυρά του δράστη και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ως δράστης αναγνωρίστηκε ο 53χρονος Σέντρικ Άντερσον, ο οποίος σύμφωνα με τις αρχές είχε ποινικό μητρώο, καθώς είχε κατηγορηθεί για ενδοοικογενειακή βία και παράβαση του νόμου περί οπλοκατοχής.

Μάλιστα εδώ και έναν ή ενάμισι μήνα βρισκόταν σε διάσταση με τη σύζυγό του εκπαιδευτικό, Κάρεν Ελέιν Σμιθ, κάτι που του όπλισε το χέρι.

Οι δύο μαθητές βρίσκονταν όρθιοι πίσω από τη δασκάλα τους. Ο ένας 8 ετών υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ ο άλλος, 9 ετών χειρουργήθηκε και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση. Κανένα από τα παιδιά δεν είχε κάποια σχέση με το θύμα ή τον θύτη.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες οι εργαζόμενοι στο σχολείο καλωσόρισαν τον 53χρονο, ο οποίος τους είπε ότι επισκεπτόταν το σχολείο για να αφήσει κάτι στη γυναίκα του, έχοντας το όπλο κρυμμένο κάτω από το μπουφάν του. Όταν πήγε στην τάξη της άνοιξε πυρ εναντίον της μέσα στην τάξη και την σκότωσε εν ψυχρώ, ενώ αμέσως μετά αυτοκτόνησε.

Στην αρχή σήμανε συναγερμός στην αστυνομία του Σαν Μπερναντίνο, καθώς 12 χιλιόμετρα από το σχολείο βρίσκεται το σημείο, όπου τον Δεκέμβριο του 2015 ένα ζευγάρι ριζοσπαστικοποιημένων μουσουλμάνων δολοφόνησε 14 ανθρώπους.

Γρήγορα όμως έγινε αντιληπτό ότι πρόκειται για μια οικογενειακή τραγωδία, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία οι δύο μαθητές δεν ήταν στόχος του ενόπλου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top