Στα μαύρα οι Σουηδοί - ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ πρωτοβουλία από το πολυκατάστημα της τραγωδίας με τους 4 ΝΕΚΡΟΥΣ

Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα - Αμετανόητος ο δράστης

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της Στοκχόλμης τήρησαν σήμερα οι γαλαζοαίματοι της Σουηδίας και απλοί πολίτες. Η χώρα έχει βυθιστεί στο πένθος μετά το αιματηρό χτύπημα στο πολυκατάστημα στο κέντρο της πόλης που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους με τον δράστη της αιματηρής επίθεσης να δηλώνει κυνικά ευχαριστημένος με την πράξη του...

Οι καμπάνες ηχούσαν πένθιμα... Η βασίλισσα της Σουηδίας Σίλβια δάκρυσε. Δίπλα της ο βασιλιάς Κάρολος ΙΣΤ΄ Γουσταύος, τα παιδιά τους Βικτόρια και Καρλ Φίλιπ. Όλοι ήταν ντυμένοι στα μαύρα...  Τήρησαν ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των θυμάτων, έξω από το δημαρχείο της Στοκχόλμης.

Η Σουηδία θρηνεί.. Χαλί από λουλούδια και κεριά έχει «στρωθεί» έξω από το πολυκατάστημα που εμβόλισε το τρελό φορτηγό .Ένα περιπολικό κι ένα φορτηγάκι έγιναν αυτοσχέδια μνημεία... Στους τοίχους γράφτηκαν μηνύματα καρδιάς...

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

25.000 άνθρωποι φώναξαν "όχι" στην τρομοκρατία και "ναι" στην ενότητα, κοντά στον τόπο της αιματοχυσίας... Ανάμεσα στα 4 θύματα: μια γυναίκα κι ένα 11 χρόνο κορίτσι από την Σουηδία. Η  Έμπα, μια βελγίδα… κι ένας βρετανός, ο Κρις Μπεβινγκτον 41 ετών, ο οποίος ήταν πατέρας 2 αγοριών, παντρεμένος με σουηδέζα. Ο Κρις έμενε κι εργαζόταν στη Στοκχόλμη.

Ο ΗΡΩΙΚΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

Τη ζωή πολλών ανθρώπων έσωσε ένας ηρωικός μετανάστης από τον Ισημερινό. Ο 27χρονος Σαντιάγο Κουέβα. Όταν είδε το τρελό φορτηγό, αντέδρασε αστραπιαία. Με το βανάκι του ανάγκασε τον δράστη να βγει από την πορεία του και να πέσει στη βιτρίνα, αντί να πάει προς το κοινοβούλιο.

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ

Ο 39χρονος δράστης από το Ουζμπεκιστάν, ο Ραχμάτ Ακίλοφ, όχι μόνο ομολόγησε αλλά δήλωσε και ικανοποιημένος με αυτά που έκανε. Είπε ότι είχε επιθεωρήσει το στόχο  πριν χτυπήσει. Οι αρχές τον έψαχναν γιατί δεν είχε συμμορφωθεί με την απόφαση για απέλασή του. Ήταν υποστηρικτής οργανώσεων, όπως το Ισλαμικό Κράτος. Για άλλη μια φορά, η επιτήρηση υπόπτων αποδεικνύεται ανεπαρκής.

ΑΙΣΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 

Σάλο προκάλεσε στην πολιτισμένη Σουηδία η απόφαση του πολυκαταστήματος όπου έγινε η επίθεση, να ανοίξει χθες Κυριακή για να πουλήσει προϊόντα που έπαθαν ζημιά μισοτιμής. Η γενική κατακραυγή τους ανάγκασε τελικά να μην το κάνουν και να ζητήσουν συγνώμη.

Η Σουηδία των 10 εκατομμυρίων κατοίκων, μετά το 2015 (οπότε και δέχτηκε 163.000 προσφυγές, το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη), έχει γίνει πιο επιλεκτική. Γι' αυτό και εκδικήθηκε ο Ακίλοφ: επειδή δεν του χορήγησαν άσυλο...

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top