Τουρκία:Μάχη στήθος με στήθος δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για το δημοψήφισμα

Τι μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη η ανταποκρίτρια του STAR Άννα Ανδρέου

Τουρκία:Μάχη στήθος με στήθος δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για το δημοψήφισμα

Μία βδομάδα πριν από το δημοψήφισμα οι δημοσκοπήσεις λένε ότι το ναι και το όχι είναι στήθος με στήθος, ωστόσο σύμφωνα με το τουρκικό Ντόιτσε Βέλλε οι επικεφαλείς των εταιρειών δηλώνουν ότι η διπλωματική κρίση με Ολλανδία και Γερμανία ενδεχομένως να επηρεάσει υπέρ του ναι. 

Ο διευθυντής της εταιρείας Γκεζιτζί λέει στην νέα τους έρευνα για πρώτη φορά το ναι περνάει μπροστά από το όχι με ποσοστό 53,3% έναντι 46,7%.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας A&G Αντίλ Γκιουρ δήλωσε ότι θα ανακοινώσουν τη δημοσκόπησή τους 2-3 μέρες πριν το δημοψήφισμα. 

Ο διευθυντής της εταιρείας ΑΝΑR Ιμπραχίμ Ουσλού είπε ότι το ναι και το όχι ήταν στήθος με στήθος στην δημοσκόπηση που έκαναν τέλος Μαρτίου και πρόσθεσε πως θα δώσουν στη δημοσιότητα τη νέα δημοσκόπησή τους την τελευταία βδομάδα του δημοψηφίσματος. Από τις εξελίξεις το τελευταίο διάστημα μπορεί να επηρεάστηκαν οι εθνικιστές, όπως εκτιμά. 

Ο ιδιοκτήτητς της Μετροπόλ Οζέρ Σεντζάρ δηλώνει ότι το ναι και το όχι είναι στήθος με στήθος αλλά προηγείται ελαφρώς το ναι. 

Η εταιρεία ORC η οποία θεωρείται φιλοκεβερνητική στην τελευταία δημοσκόησή της στα τέλη Μαρτίου ανακοίνωσε για το ναι 55,7% και για το όχι 44,6%.

Η μόνη εταιρεία που παρουσίασε το όχι μπροστά είναι η Σονάρ. Έδωσε στο ναι 49% και στο όχι 51%.

 

Της Άννα Ανδρέου, ανταποκρίτριας του STAR στην Κωνσταντινούπολη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top