Ακόμη και το παλάτι του Άσαντ πρότειναν να βομβαρδίσει ο Ντόναλντ Τραμπ πριν πάρει την απόφαση να πλήξει με 59 πυραύλους αεροπορική βάση του συριακού καθεστώτος. Περισσότερες από 48 ώρες μετά το χτύπημα πάντως οι βομβαρδισμοί στην Συρία συνεχίζονται ενώ κλιμακώνονται και οι αντιδράσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Με ένα tweet ο Ντόναλντ Τραμπ σχολίασε για πρώτη φορά την επίθεση εναντίον της αεροπορικής βάσης αλ-Σαϊράτ στη Συρία.

«Συγχαρητήρια στους άνδρες και τις γυναίκες του στρατού μας, που εκπροσώπησαν τις ΗΠΑ και τον κόσμο τόσο καλά στην επίθεση στη Συρία».

Λίγο αργότερα, επανήλθε: «Ο λόγος που δεν πλήττεις γενικά διαδρόμους προσγείωσης και απογείωσης είναι επειδή είναι εύκολο και φτηνό να τους επισκευάσεις γρήγορα».

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ουάσιγκτον στον Τραμπ είχε προταθεί να βομβαρδιστεί ακόμη και το προεδρικό μέγαρο του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ. Ήταν πιο «επιθετική» επιλογή, όπως είπε Αμερικανός αξιωματούχος.

Η αμερικανίδα πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη προανήγγειλε κι άλλες επιθέσεις κατά της Συρίας.

Παράλληλα προς τη χερσόνησο της Κορέας κατευθύνεται το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson, με εντολή να είναι διαθέσιμο και παρόν στον δυτικό Ειρηνικό ως προληπτικό μέτρο κατά της Βόρειας Κορέας.

Παρά τις ρωσικές αντιδράσεις στο χτύπημα οι υπουργοί Εξωτερικών των δυο χωρών επικοινώνησαν τηλεφωνικά χωρίς όμως να γεφυρώσουν τις διαφορές τους, ενόψει και της επίσκεψης Τίλλερσον στη Μόσχα τη Μεγάλη Τετάρτη.

Το γύρο του κόσμου κάνει μια φωτογραφία μέσα από το «ασφαλές» δωμάτιο στην έπαυλή του Ντόναλντ Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα, όπου ο Αμερικανός πρόεδρος βρισκόταν για να συναντήσει, για πρώτη φορά, τον Κινέζο ομόλογό του Ζι Ζινπίνγκ.

Βλοσυρός με τον στενό του σύμβουλο Στιβ Μπάνον πίσω του, τον γαμπρό του (σύζυγο της Ιβάνκα) Τζάρεντ Κούσνερ στο πλευρό του, όπως επίσης τους υπουργούς Οικονομικών και Εξωτερικών παρόντες, τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Ράινς Πρίμπους επίσης, ο Τραμπ ενημερώνεται για την επέμβαση στη Συρία.

Τι πέτυχε όμως η επίθεση, εκτός από το να ξεσηκώσει αντιδράσεις παγκοσμίως σύμφωνα με τους ρώσους όχι πολλά πράγματα.

Εκτός από τη Ρωσία και το Ιράν αντέδρασε στο αμερικανικό χτύπημα.

Αποδεικνύεται ότι ο σημερινός κόσμος δεν είναι ένας κόσμος με νόμους και κανόνες. Ακόμη χειρότερα, υπάρχουν χώρες από την περιοχή μας που επικροτούν τις Ηνωμένες Πολιτείες... 

Η αμερικανική επέμβαση στη Συρία, δεν σταμάτησε ούτε και πρόκειται να σταματήσει την αιματοχυσία στη Συρία. Το φως της δημοσιότητας είδε βίντεο από την ελεγχόμενη από τους αντάρτες περιοχή της Δούμε κοντά στην Δαμασκό.

Ένας νεκρός και δέκα τραυματίες είναι απολογισμός της επίθεσης που έγινε την ίδια ημέρα που οι αμερικανοί επιτέθηκαν κατά της αεροπορικής βάσης του Άσαντ.