Λίγες ημέρες πριν το δημοψήφισμα, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη σε μία από τις μεγαλύτερες προεκλογικές εκδηλώσεις  στήριξης του Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος έφτασε με ελικόπτερο και κάλεσε τους υποστηρικτές του να ψηφίσουν ναι  για μία πιο σταθερή Τουρκία.

Έχοντας στα πόδια του μία λαοθάλασσα από φανατικούς υποστηρικτές του, ο Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε να ριχτούν στη μάχη για το δημοψήφισμα το οποίο  θα ενισχύει τις εξουσίες του κι όπως υποστηρίζει θα φέρει μεγαλύτερη σταθερότητα στην Τουρκία.

«Γιατί να πείτε όχι (προς την συνταγματική αλλαγή);  Ξέρετε τι μου είπαν; "Εμείς λέμε όχι, έτσι ώστε η Τουρκία μπορεί να είναι σύγχρονη." Είπα, «νομίζετε ότι η Τουρκία είναι δεν είναι σύγχρονη  αυτή τη στιγμή;» Έχουμε τόσες πολλές  επενδύσεις, υπάρχει ομορφιά παντού . Εκεί έχουμε τη γέφυρα Yavuz Sultan Selim, οκτώ λωρίδες κυκλοφορίας, με ένα γρήγορο τρένο κινείται στη μέση. Αυτό χτίστηκε για τους σύγχρονους ανθρώπους της Τουρκίας!»

Η επιλογή της πλατείας του Γενικαπί, στις όχθες της θάλασσας του Μαρμαρά , μόνο τυχαία δεν ήταν . Ακριβώς στο ίδιο μέρος που είχε εκφωνήσει την ομιλία του υπέρ της εθνικής ενότητας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα  τον περασμένο Ιούλιο . Έφτασε με ελικόπτερο, υπό τις επευφημίες του κόσμου. Κάποιοι φορούσαν μάσκες με το πρόσωπό του.

Στα μεγάφωνα ακουγόντουσαν τραγούδια με συνθήματα, όπως και στις τηλεοράσεις υπήρχαν βιντεάκια υπέρ του ναι…

Mέχρι και ποίημα έγραψε ο Ερντογάν προκειμένου να μην χάσει στο δημοψήφισμα..

«Μετά τις 16 Απρίλιου  ορισμένα πράγματα δεν θα είναι τόσο εύκολα. Διότι, εάν πρόκειται να φιλοδοξείτε να κυβερνήσετε  την Τουρκία, τότε δεν έχετε καμία πιθανότητα να καθίσετε στην καρέκλα του πρωθυπουργού με το 15 τοις εκατό των ψήφων, όπως τον παλιό καιρό. Αυτός είναι και ο λόγος που οι συγκεκριμένοι  άνθρωποι αντιτίθενται στο νέο διοικητικό σύστημα της 16 Απριλίου.» είπε ο Ερντογάν.