Μία φοιτήτρια,  πρώην  μοντέλο της έκδοσης της  Vogue στην Ινδία,  που βρέθηκε νεκρή  τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την οικογένειά της δολοφονήθηκε από ισλαμιστές .

Όπως γράφει η metro.co. uk πρόκειται για την Ραούντα Αθίφ από τις Μαλδίβες,  η οποία σπούδαζε Ιατρική στο Μπαγκλαντές και παράλληλα ήταν μοντέλο.

Τοπ μοντέλο είχε το προσωνύμιο  «το κορίτσι από τις Μαλδίβες με τα καταγάλανα μάτια»,  σε φωτογραφία είχε γίνει viral ενώ είχε φωτογραφηθεί και για το πρωτοσέλιδο της έκδοσης  του  Vogue  στο τεύχος του Οκτωβρίου του 2016, πλάι σε άλλα μοντέλα.

Η 21χρονη είχε βρεθεί απαγχονισμένη στην εστία της αλλά το δωμάτιό της ήταν κλειδωμένο από μέσα και δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης.

Η πρώτη εκτίμηση  ήταν ότι η Ραούντα είχε αυτοκτονήσει, αλλά εκκρεμούσε η ιατροδικαστική εξέταση, ενώ φίλοι και συμφοιτητές της διαβεβαίωναν ότι δεν αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και «ήταν πάντοτε χαμογελαστή».

Ο πατέρας της  και γιατρός στο επάγγελμα Μοχάμεντ Αθίφ, ισχυρίζεται ότι η κόρη του δολοφονήθηκε από ισλαμιστές επειδή δεν φορούσε μαντήλα και έγραψε στο Twitter ότι έχει αποδείξεις  για τον ισχυρισμό του. Αλλά και αδελφός της Ραγιάν, σε δηλώσεις του στην  Sun υποστηρίζει  ότι η 21χρονη δολοφονήθηκε, αλλά  το έγκλημα  σκηνοθετήθηκε για να να μοιάζει με αυτοκτονία.

Όπως λέει,  η Ραούντα στοχοποιήθηκε επειδή ήταν δημοφιλής στην Ασία,  δυναμική και μορφωμένη.

Τα  ρούχα της είχαν πολλές φορές χαρακτηριστεί «προκλητικά» από εξτρεμιστές  στην πόλη όπου ζούσε και η αναγκαζόταν να φορά μαντήλα στον χώρο του Πανεπιστημίου.   

Οι αρχές πάντως  διαψεύδουν το ενδεχόμενο  της αυτοκτονίας.

Tags: