H Ιβάνκα Τραμπ πίσω από την... επίθεση του πατέρα της στη Συρία;

Είχε δηλώσει συγκλονισμένη από τις φωτογραφίες με νεκρά παιδιά

H  Ιβάνκα Τραμπ πίσω από την... επίθεση του πατέρα της στη Συρία;

Η κόρη του Ιβάνκα είναι η εξήγηση, κατά πολλούς αναλυτές,  της αιφνιδιαστικής κίνησης  του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να διατάξει επίθεση με 59 Τόμαχοκ σε δυνάμεις του προέδρου Άσαντ στη Συρία!

Ο λόγος είναι η φορτισμένη συναισθηματικά αντίδραση της αγαπημένης του κόρης όταν είδε τις φωτογραφίες με τα νεκρά - εξαιτίας της χρήσης χημικών – παιδιά της Συρίας, σε συνδυασμό με το ότι γίνεται  κάθε ημέρα ολοένα και  πιο φανερή η επιρροή της, η οποία μάλιστα έχει συμμετάσχει και σε συναντήσεις με ξένους ηγέτες, όπως με την καγκελάριο της Γερμανίας Μέρκελ.   

 

«Προοδευτικά, η Ιβάνκα αποκτά όλο και περισσότερη επιρροή στον πατέρα της. Συχνά τον συμβουλεύει και πλέον ήταν ξεκάθαρο ότι έπρεπε να αναλάβει δράση εναντίον του Άσαντ», έγραψε η  βρετανική Mirror, επικαλούμενη πηγές  της Ουάσιγκτον.  Μάλιστα οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι «η Ιβάνκα ήταν εξοργισμένη που δεν υπήρξε άμεση αντίδραση στην επίθεση του Άσαντ»!

Η Ι. Τραμπ είχε κάνει μάλιστα και μία σχετική ανάρτηση στο twitter, στην οποία  δήλωνε συγκλονισμένη και εξοργισμένη για τον θάνατο των παιδιών.

Σε κάθε περίπτωση αρκετοί είναι αυτοί που προσπαθούν να εξηγήσουν τι άλλαξε ξαφνικά και από την σχετικά «ανεκτική» στάση του Τραμπ στα  εσωτερικά προβλήματα  άλλων χωρών, έφτασε στην επίθεση με πυραύλους.  

Άλλες θεωρητικές εξηγήσεις πάντως είναι ότι ο νέος πλανητάρχης  προσπάθησε να κάνει επίδειξη ηγετικού προφίλ, σε μια στιγμή που είχε να αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα στο εσωτερικό της χώρας του ή και ότι επιδίωξε να  υπάρξει σύγκριση της αποφασιστικότητάς  του με την  «διστακτική» στάση του προκατόχου του Ομπάμα στο ίδιο ζήτημα.

Μια άλλη ερμηνεία,  την οποία αποδέχονται αρκετοί αναλυτές, είναι ότι προσπάθησε να αποτινάξει από πάνω του την  κατηγορία για «φιλορωσική» στάση, επιτιθέμενος σε έναν σύμμαχο της Μόσχας.        

Δεν αποκλείεται βέβαια να ισχύουν όλα τα παραπάνω,  σε μεταξύ τους συνδυασμό.   

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top