O ρόλος του "Σουλτάνου" στη Συρία μετά τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ

Στο ζενίθ οι εθνικιστικές κορώνες

Οι 59 πύραυλοι κατά της Συρίας ήλθαν σαν μάνα εξ ουρανού στον Τούρκο Πρόεδρο Tαγίπ Ερντογάν, λίγο πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου. Ο ρόλος του στην περιοχή αναβαθμίζεται και ενθαρρύνονται οι εθνικιστικές του κορώνες αλλά και οι προκλήσεις σε βάρος της χώρας μας.

Η επίθεση Τραμπ κατά της Συρίας ήρθε στην κατάλληλη στιγμή. Ο Ερντογάν άλλωστε έχει επανειλημμένα ταχθεί κατά του καθεστώτος Άσαντ. 

Το μεγαλύτερο όφελος που θα είχε είναι να δημιουργηθεί ζώνη ασφαλείας σε περιοχές που ελέγχονται από αντάρτες με αμερικανική στρατιωτική παρουσία για την ενίσχυση αυτών των θυλάκων.

Την ίδια ώρα ο τούρκος Πρόεδρος δεν διστάζει να ρίξει στην προπαγάνδα υπέρ του ναι ακόμη και τα ανήλικα μέλη της οικογένειάς του, όπως το εγγονάκι του, τον γιο της κόρης του και του Υπουργού Ενέργειας Αλμπαϊράκ.

Στη φωτογραφία που δόθηκε στην δημοσιότητα και τους δείχνει την ώρα που διαβάζουν το Κοράνι. Τη φωτογραφία συνοδεύουν σχόλια των κατευθυνόμενων από τον ίδιο τουρκικών μέσων ενημέρωσης ότι, παρά το δημοψήφισμα, ο Ταγίπ Ερντογάν δεν παραμελεί τα εγγονάκια του και την οικογένειά του.

Η προπαγάνδα υπέρ του ναι επιστρατεύει ακόμη και έναν γραφικό θεολόγο, τον Αντνάν Οκτάρ, ο οποίος εξηγεί στα γατάκια του αλλά και στις σεξοβόμβες που τον περιστοιχίζουν γιατί θα ψηφίσει ναι στο δημοψήφισμα. Προφανώς το τουρκικό καθεστώς θεωρεί γατάκια και τους ψηφοφόρους.

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top