Τα βλέμματα του πλανήτη στη Συρία-Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν αεροπορική βάση του Άσαντ

Η στιγμή που 59 πύραυλοι ισοπεδώνουν βάση του Άσαντ στη Συρία

Επίθεση με πυραύλους εναντίον αεροπορικής βάσης του Άσαντ στη Συρία, διέταξε τα ξημερώματα ο Ντόναλντ Τραμπ. Είναι η πρώτη φορά που οι Ηνωμένες Πολιτείες στοχεύουν απ' ευθείας τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, δημιουργώντας ντόμινο αντιδράσεων στο παγκόσμιο σκηνικό.

Η απόφαση ελήφθη λίγες μόνον ώρες μετά την είδηση ότι από βομβαρδισμό με χημικά όπλα στην Χαν Σειχούν έχασαν τη ζωή τους αθώοι. Μεταξύ αυτών πολλά παιδιά.

«Όμορφα μωρά δολοφονήθηκαν άγρια σε αυτή τη βαρβαρική επίθεση. Κανένα παιδί του Θεού δεν θα έπρεπε να υποφέρει τέτοιο τρόμο. Σήμερα διέταξα μία στοχευμένη στρατιωτική επίθεση σε αεροδρόμιο στη Συρία από όπου έγινε η χημική επίθεση», δήλωσε ο Ντόναλτ Τραμπ.

Στις 4 παρά είκοσι το πρωί δύο αντιτορπιλικά του 6ου στόλου που ξεκίνησαν από τη Βάση της Σούδας, τα Πόρτερ και Ρος, και έπλεαν μεταξύ Κρήτης και Κύπρου βομβάρδισαν τη βάση Σαϊράτ, νοτιοανατολικά της πόλης Χομς. Συνολικά ερρίφθησαν 59 πύραυλοι Τόμαχοκ. Στόχος, ο διάδρομος προσγείωσης της βάσης, υπόστεγα, ο πύργος ελέγχου, αεροσκάφη και αποθήκες πολεμοφοδίων.

Σε γενικές γραμμές, οι ηγέτες παγκοσμίως, συσπειρώθηκαν γύρω από την Ουάσικγτον. Το Κρεμλίνο και η Τεχεράνη καταδίκασαν την κίνηση ως επίθεση εναντίον κυρίαρχου κράτους.

Η Μόσχα ισχυρίζεται ότι οι επιπτώσεις από την επίθεση είναι αμελητέες.

Κατά τον συριακό στρατό από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους επτά άτομα. Η Ουάσιγκτον είχε ενημερώσει συμμάχους και Κρεμλίνο για την ειλημμένη απόφαση.

Η Τουρκία τώρα βρέθηκε ξανά στο προσκήνιο...

Στη Δαμασκό η κυβέρνηση του Άσαντ επιμένει στη ρητορική της. Δεν έχουν καμία εμπλοκή στα χημικά που προκάλεσαν θανάτους αλλά και φρίκη παγκοσμίως.

Η αντίδραση αυτή ήταν ένα ισχυρό μήνυμα από την αμερικανική κυβέρνηση. Μένει να δούμε ποια θα είναι η συνέχεια.

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, μετά το κτύπημα, βρίσκονται σε αυξημένη επαγρύπνηση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top