Κέρδισε τις εντυπώσεις ο αριστερός Μελανσόν στο χθεσινό ντιμπέιτ στη Γαλλία

Καταιγιστικά πυρά δέχθηκε η Λεπέν

Κέρδισε τις εντυπώσεις ο αριστερός Μελανσόν στο ντιμπέιτ

Στη γωνία βρέθηκε χθες η επικεφαλής του Λαϊκού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, κατά τη διάρκεια της δεύτερης τηλεμαχίας, αφού δέχθηκε τα πυρά των αντιπάλων της.

Ο Εμανουέλ Μακρόν τόνισε ότι οι εθνικιστικές της προτάσεις ισοδυναμούν με «οικονομικό πόλεμο», ενώ ο Φρανσουά Φιγιόν υποστήριξε ότι η Γαλλία χρειάζεται την Ευρώπη στην οικονομική αναμέτρηση με τις ΗΠΑ και την Κίνα.

Από την πλευρά της η Μαρίν Λεπέν επανέλαβε ότι θα αποκαταστήσει τον έλεγχο στα σύνορα της Γαλλίας και θα βγάλει τη χώρα από το ευρώ, αλλιώς θα κάνει και αυτή δημοψήφισμα για την παραμονή της Γαλλίας στην ΕΕ.

Μεταξύ άλλων υποσχέθηκε ότι αν εκλεγεί πρόεδρος θα βελτιωθεί η ζωή των Γάλλων πολιτών, με τον Μακρόν να την κατηγορεί ότι λέει ψέματα και ότι ο εθνικισμός ισοδυναμεί με πόλεμο.

«Λέτε τα ίδια ψέματα που ακούγαμε από τον πατέρα σας εδώ και 40 χρόνια» της είπε. «Και εσείς που παριστάνετε το νέο ακούγεστε σαν απολίθωμα τουλάχιστον 50 ετών», του απάντησε εκείνη.

Τα αίματα άναψαν μεταξύ των υποψηφίων όταν η Λεπέν είπε πως η Γαλλία έχει γίνει «πανεπιστήμιο για τζιχαντιστές», με τον υποψήφιο της άκρας αριστεράς Φιλίπ Πουτού και την υποψήφια του ακροαριστερού κόμματος «Εργατική Μάχη» να της επιτίθενται ανελέητα.

«Δεν θα δημιουργήσω μετά από κάθε δράμα, ένα αμάγαλμα από μουσουλμάνους, τρομοκράτες και μετανάστες, όπως κάνετε εσείς κ.κ. Λεπέν και Μακρόν» είπε η Αρτό αναφερόμενη ουσιαστικά στην προσπάθεια να μπουν όλοι στο ίδιο σακί μετά από μια τρομοκρατική επίθεση.

Επιθέσεις δέχθηκε και ο Φρανσουά Φιγιόν που πρωταγωνιστεί στο σκάνδαλο με την αργομισθία της συζύγου του και των παιδιών του.

Ο Πουτού τον κατηγόρησε για υποκρισία αφού λέει στους Γάλλους να σφίξουν το ζωνάρι ενώ εκείνος κλέβει τα δημόσια ταμεία. Ο Φιγιόν φάνηκε να μουρμουρά ότι θα κινηθεί δικαστικά εναντίον του και επέμεινε ότι δικάζεται καθημερινά από τους δημοσιογράφους, χωρίς να έχει γίνει δίκη.

«Δεν φοβάμαι... Είμαι ακόμη εδώ, όπως βλέπετε», είπε προσθέτοντας ότι οι Γάλλοι «θα κάνουν τις δικές τους κρίσεις» στις εκλογές.

Τις εντυπώσεις πάντως φαίνεται να έκλεψε χθες ο αριστερός υποψήφιος Ζαν Λυκ Μελανσόν, όπως έδειξε και δημοσκόπηση της εταιρείας Elabe για το κανάλι BMF.

Σύμφωνα με αυτή, ο Μελανσόν έπεισε το 25% όσων παρακολούθησαν το δεύτερο ντιμπέιτ, ενώ 21% θώρησαν ότι πιο πειστικός ήταν ο Μακρόν.

Η Μαρίν Λεπέν ήρθε τέταρτη με 11% μετά από το Φιγιόν που συγκέντρωσε ποσοστό 15%.

Πάντως σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, ο Μακρόν θεωρήθηκε ότι είχε το καλύτερο πρόγραμμα όλων των υποψηφίων με 23% των ακροατών, και ακολούθησε ο Μελανσόν με 22% και ο Φιγιόν με 18%.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top