ΒΙΑΙΑ επεισόδια στην Παραγουάη-Πεθαίνουν έξω από σούπερ μάρκετ στη Βενεζουέλα

Οι πολίτες ξεσπούν

Οι πολιτικοί οδηγούν την Παραγουάη στη δικτατορία καταγγέλλουν οι διαδηλωτές, που τα έκαναν γυαλιά-καρφιά  στο κτίριο της Γερουσίας.

Παράθυρα και πόρτες διαλυμένα.. φωτιές... υπολογιστές που έγιναν πυρομαχικά.

Η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα, εκτοξευτήρες νερού.... σφαίρες από καουτσούκ. Οι τραυματίες πολλοί. Η αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι ένας πολίτης έπεσε νεκρός από πυρά.

Τα βίαια επεισόδια ξέσπασαν όταν η Γερουσία ενέκρινε, με μυστική ψηφοφορία, αναθεώρηση του Συντάγματος που θα επιτρέψει στον πρόεδρο Οράσιο Καρτές να διεκδικήσει 2η επανεκλογή, κάτι που απαγορεύει ο νόμος. Κι ενώ οι διαδηλώσεις φουντώνουν, εκείνος ζητά ηρεμία.

ΤΑΡΑΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ

Στους δρόμους και οι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου (που στηρίζει τον πρόεδρο Μαδούρο) να αναλάβει τα καθήκοντα του κοινοβουλίου και να άρει την βουλευτική ασυλία. Διεθνής η κατακραυγή. Ο Μαδούρο κατηγορήθηκε για απόπειρα πραξικοπήματος.

Ο Μαδούρο, με το σύνταγμα της Βενεζουέλας ανά χείρας, συγκάλεσε το συμβούλιο εθνικής ασφάλειας, δήλωσε ότι η πολιτική κρίση ξεπεράστηκε.

Πάντως η ανθρωπιστική κατάσταση στην Βενεζουέλα θυμίζει κόλαση.. Απόδειξη: η συγκλονιστική  φωτογραφία ενός ανθρώπου που πέθανε από την πείνα έξω από σούπερ-μάρκετ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top