Με πολιτικό σύμμαχο του Σαρκοζί συναντήθηκε ο κεντρώος Μακρόν

Έχει δηλώσει ότι θέλει να γεφυρώσει το χάσμα Δεξιάς - Αριστεράς

Με πολιτικό σύμμαχο του Σαρκοζί συναντήθηκε ο κεντρώος Μακρόν

O Eμανουέλ Μακρόν, κεντρώος - σοσιαλφιλελεύθερος υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας, συναντήθηκε το Σάββατο με τον συντηρητικό Κριστιάν Εστροζί, πολιτικό σύμμαχο του τέως προέδρου της χώρας Νικολά Σαρκοζί, στη διάρκεια επίσκεψής του στη Μασαλία.

Ο κ. Μακρόν έχει δηλώσει ότι θέλει να γεφυρώσει το χάσμα Δεξιάς - Αριστεράς.

Ο κ. Εστροζί προέρχεται από το πάνθεον της συντηρητικής πολιτικής σκηνής της Γαλλίας, πολύ δεξιότερα της κεντροαριστερής κυβέρνησης της οποίας διετέλεσε υπουργός Οικονομίας μέχρι τον 2016 ο 39χρονος Εμ. Μακρόν.

Παρότι είναι στενός σύμμαχος του κ. Σαρκοζί, ο κ. Εστροζί συγκαταλέγεται σε εκείνους που ζητούν από τον υποψήφιο πρόεδρο της Γαλλίας με τη σημαία της Κεντροδεξιάς Φρανσουά Φιγιόν να αποσύρει την υποψηφιότητά του, λόγω σκανδάλου από το οποίο ο τελευταίος έχει πληγεί.

Το βράδυ της Παρασκευής, ο κ. Εστροζί αποδοκιμάστηκε στη διάρκεια ομιλίας του σε προεκλογική συγκέντρωση του κ. Φιγιόν, στην Τουλόν.

«Είμαστε υπεύθυνοι για τα συμφέροντα της Γαλλίας και ανησυχούμε γι αυτά», είπε ο Κριστιάν Εστροζί στους δημοσιογράφους στη συνάντησή του με τον κ. Μακρόν, ο οποίος θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην πόλη αργότερα μέσα στην ημέρα.

Ο κ. Μακρόν είπε ότι οι καλοί πολίτες της Γαλλικής Δημοκρατίας «γνωρίζουν ποιοί είναι οι κίνδυνοι για τη Δημοκρατία και που βρίσκονται οι αληθινοί εχθροί».

Το θέμα της ασφάλειας και το μεταναστευτικό είναι αμφότερα ιδιαίτερα ευαίσθητα ζητήματα στην περιοχή Προβάνς Αλπ Κοτ ντ'Αζούρ του κ. Εστροζί, όπου το ακροδεξιό κόμμα της κυριότερης αντιπάλου του κ. Μακρόν στις εκλογές, Μαρίν Λεπέν, γνωρίζει άνοδο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top