Στα... μαχαίρια Βέλγιο και Τουρκία

Τραυματισμοί, συλλήψεις και προειδοποιήσεις

Το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου που θα δώσει υπερεξουσίες στον πρόεδρο της Τουρκίας έχει διχάσει την τουρκική κοινωνία,  και φυσικά τους Τούρκους της διασποράς.

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε κεντρικός δρόμος των Βρυξελλών, όπου βρίσκεται το τουρκικό προξενείο. Οπαδοί του Ερντογάν επετέθησαν την Πέμπτη με ... μαχαίρια εναντίον ψηφοφόρων του «ΟΧΙ», κουρδικής, κυρίως, καταγωγής.

Οι έξι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής. Η αστυνομία έκανε πέντε συλλήψεις. Πάντως, όπως είπαν αυτόπτες μάρτυρες, οι δράστες βρήκαν καταφύγιο στο τουρκικό προξενείο.

Ο Βέλγος πρωθυπουργός, Σαρλ Μισέλ σε αυστηρή ανάρτησή του στο Twitter γνωστοποίησε ότι η κυβέρνησή του δεν θα ανεχθεί τη βία και επεισόδια, σχετικά με το τουρκικό δημοψήφισμα.

Η Χουριέτ δημοσίευσε σήμερα στοιχεία από την 4.658 σελίδων δικογραφία που έχει σχηματισθεί για τους πραξικοπηματίες. Τρεις θεωρούνται οι ηθικοί αυτουργοί. Εκτός του Φετουλάχ Γκιουλέν, ο Αντίλ Οκσούζ και ο Κεμάλ Μπατμάν. Ο Μπατμάν είναι ο μόνος που έχει συλληφθεί από τους τρεις. Ο εισαγγελέας έχει προτείνει για 45 εκ των κατηγορουμένων 303 φορές ισόβια κάθειρξη. Οπαδοί του Ερντογάν διαδήλωσαν έξω από το αμερικανικό προξενείο, επειδή όπως ισχυρίζονται, η Ουάσιγκτον βοήθησε τον Οκσούζ να το σκάσει.

Σήμερα Παρασκευή έγινε γνωστό ότι ο Ερντογάν ανέβαλε προεκλογικές συγκεντρώσεις στην Ερζερούμ και στη Βαν διότι... με δυσκολία πλέον μπορεί να μιλήσει, αφού έκλεισε ο λαιμός του. 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top