ΕΝΤΑΣΗ στις Βρυξέλλες-Υποστηρικτές του Ερντογάν μαχαίρωσαν Κούρδους

ΧΑΜΟΣ έξω από το τουρκικό προξενείο

ΕΝΤΑΣΗ στις Βρυξέλλες-Υποστηρικτές του Ερντογάν μαχαίρωσαν Κούρδους

Τρεις Κούρδοι πολίτες υποστηρικτές του AKP μαχαιρώθηκαν την ώρα που πήγαιναν προς το τουρκικό προξενείο που βρίσκεται στη βελγική πρωτεύουσα με σκοπό να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα για την συνταγματική αλλαγή στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τα ξένα μέσα, ένας από τους τραυματίες νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, καθώς φέρει βαθύ τραύμα από μαχαίρι στο λαιμό. 

Η επίθεση φέρεται να πραγματοποιήθηκε από οπαδούς του κόμματος του Ερντογάν, αναφέρει το express.co.uk.

Κούρδοι συγκεντρώθηκαν έξω από το τουρκικό προξενείο στις Βρυξέλλες για να διαμαρτυρηθούν μετά την επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκαν τρεις συμπατριώτες τους.  Από την συγκέντρωση δεν έλειψε και η ένταση μεταξύ των διαδηλωτών και Βέλγων αστυνομικών.

Σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα, από τις ταραχές υπάρχουν πολλοί τραυματίες, αλλά αυτή την ώρα η κατάσταση έχει ηρεμίσει, σύμφωνα με το φλαμανδικό δίκτυo VTR.

To VTR αναφέρει ότι οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Την ίδια ώρα, ξεκίνησε δικαστική έρευνα για καταγγελίες επίθεσης και πρόκλησης σωματικής βλάβης.

Ο εισαγγελέας των Βρυξελλών θα ενημερώσει για περισσότερα αύριο Παρασκευή. Η διαδήλωση έγινε στην πρεσβεία στην Montoyerstraat (κοντά στην οδό Belliard), σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Star στις Βρυξέλλες, Θάνο Αθανασίου.

Καταδικαστική ανάρτηση στο Twitter, ανέβασε ο Πρωθυπουργός του Βελγίου, Charles Michel, σχετικά με σημερινά επεισόδια μπροστά στο τουρκικό Προξενείο, στην οποία αναφέρει ότι θα επιδείξει : "ανοχή μηδέν σε παρεκτροπές που σχετίζονται με το δημοψήφισμα" [στην Τουρκία].

Συγκεκριμένα το μήνυμα του Charles Michel αναφέρει:

#Begov prône la tolérance zéro pour les débordements en lien avec le référendum turc. Je condamne fermement les violences devant l`ambassade

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ της SUN ΕΔΩ

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top