ΔΕΝ υπάρχουν λεφτά, Άρη! Αναβάλλεται το τείχος του Μεξικού

Στην τσέπη του Μεξικού στρέφονται τα μάτια του Λευκού Οίκου

ΔΕΝ υπάρχουν λεφτά, Άρη! Αναβάλλεται το τείχος του Μεξικο

Προσωρινά αναβάλλεται η κατασκευή του τείχους στα σύνορα ΗΠΑ- Μεξικού, που τόσο λαχταράει να ανυψώσει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Ο λόγος είναι ότι, μέχρι στιγμής, οι Δημοκρατικοί δεν προτίθενται να εγκρίνουν το απαιτούμενο κονδύλι στο νομοσχέδιο που θα «περάσει» στις 28 Απριλίου.

Σύμφωνα με το Reuters, οι ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές φαίνεται ότι θα καθηστερήσουν την απόφαση του Προέδρου για την ανέγερση του τείχους. Ο Γερουσιαστής  Ρόι Μπλαντ, μάλιστα, είπε στους δημοσιογράφους ότι τα χρήματα για το τείχος δεν θα συμπεριληφθούν, μάλλον, στο νομοσχέδιο της 28ης Απριλίου.

Οι Δημοκρατικοί, από τη μεριά τους, απείλησαν ότι, αν το νομοσχέδιο περιλαμβάνει το ποσό που ζητάει ο Τραμπ, ύψους 1,5 δις δολάρια, θα μπλοκάρουν το νομοσχέδιο και θα το μεταθέσουν για τις 30 Σεπτεμβρίου.

Θυμίζουμε ότι ο Τραμπ είχε ανακοινώσει ότι για το τείχος θα πληρώσει το ίδιο το Μεξικό, φράση που προκάλεσε ξεσηκωμό!

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, στην πρώτη του πρόταση, είχε δημοσιοποιήσει ένα ατελές προσχέδιο, που ζητούσε κονδύλι ύψους 2,6 δις δολαρίων. Ωστόσο, μια αναφορά υποστήριζε ότι το τείχος θα κοστίσει συνολικά 21 δις δολάρια.

Η πρόταση των ρεπουμπλικάνων είναι πιο μετριοπαθής, κοστολογώντας το τείχος από 12 έως 15 δις δολάρια. Το Reuters, τέλος, υπολογίζει ότι θα αγγίξει τα 21,6 δις.

Ο Σιν Σπάισερ, εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου, ανέφερε ότι η διοίκηση αναζητούσε τρόπο χρηματοδότησης για το επίμαχο τείχος την περασμένη εβδομάδα, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν, όμως, εγκαταλείψει το πλάνο να πληρώσει τον λογαριασμό το Μεξικό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top