Έχει ξεφύγει ο Ερντογάν! Απαγόρευσε την έκδοση του περιοδικού ELLE για άσεμνο περιεχόμενο

Συνεχίζει τις επιθέσεις στα ΜΜΕ ο σουλτάνος

Απαγόρευσε την έκδοση του περιοδικού ELLE για άσεμνο

Δεν έφταναν τα λουκέτα εφημερίδων και οι συλλήψεις αντιφρονούντων δημοσιογράφων, ο Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται αποφασισμένος να πλήξει την ελευθεροτυπία στην Τουρκία, αφού απαγόρευσε την κυκλοφορία του πασίγνωστου περιοδικού Elle.

Με απόφαση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι η τουρκική έκδοση του Elle κρίθηκε… ακατάλληλη για ανηλίκους και η επιτροπή «κρίσης ακατάλληλων εκδόσεων» αποφάσισε να επιβάλει περιορισμούς.

Από εδώ και στο εξής λοιπόν, το πασίγνωστο περιοδικό μόδας που κυκλοφορεί σε ολόκληρο σχεδόν τον πλανήτη, στην Τουρκία θα πρέπει να αναγράφει στο εξώφυλλό του τη φράση «ακατάλληλο για ανηλίκους».

Επίσης απαγορεύει στο περιοδικό να διαφημίζεται για να αυξήσει τις πωλήσεις του, ενώ δεν θα βρίσκεται σε φανερά σημεία των εφημεριδοπωλών.

Και όλα αυτά γιατί η επιτροπή εξέτασε το τεύχος Μαρτίου και έκρινε ότι περιείχε άσεμνες φωτογραφίες και κείμενα.

Πλέον, το Elle στην Τουρκία θα πωλείται μόνο μέσα σε φάκελο ή σε πλαστικό περιτύλιγμα και πρέπει να αναφέρει το «ακατάλληλο για ανηλίκους»!

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ένα περιοδικό μόδας μπαίνει στο στόχαστρο της τουρκικής κυβέρνησης. Το 2015 στην ίδια θέση βρέθηκε το Cosmopolitan, όταν είχε απαιτηθεί το περιοδικό να πωλείται σε αδιαφανές περιτύλιγμα να μην πωλείται σε ανηλίκους. Τότε βέβαια η επιχείρηση απαγόρευσης είχε πέσει στο κενό. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top