Μόνο στο star.gr: Τι λέει η Ελληνίδα του Λονδίνου που έριξε το διαδίκτυο με την ομιλία της περί Brexit για την τρομοκρατική επίθεση

Η 22χρονη Στέλλα Τσαντεκίδου νιώθει θυμό που πλήγωσαν την πόλη της

Μόνο στο star.gr: Τι λέει η Ελληνίδα του Λονδίνου που έρι

Η 22χρονη Στέλλα Τσαντεκίδου, από την Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης, που, μετά τις σπουδές της στη νομική στο Λονδίνο, παρέμεινε εκεί, γιατί βρήκε δουλειά, έκανε τον γύρο του διαδικτύου πριν λίγες μέρες, εξαιτίας της ομιλίας της σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στη βρετανική πρωτεύουσα, με αφορμή τις διαδικασίες του Brexit.

Το star.gr επικοινώνησε με την 22χρονη Στέλλα, για να μάθει τη δική της άποψη για την επίθεση που συγκλόνισε τον κόσμο. Πώς βλέπει τα πράγματα μια τόσο δυναμική νέα δικηγόρος, που πριν λίγες μέρες στάθηκε όρθια κι έκανε όλο το Λονδίνο να μιλάει για εκείνη;

«Το Λονδίνο είναι πολύ δυνατή πόλη και οι Άγγλοι δεν πτοούνται. Το ξέραμε από καιρό ότι κάποιος θα προσπαθούσε να μας χτυπήσει και το περιμέναμε και γι’ αυτό η μόνη επίθεση που κατάφεραν να κάνουν ήταν σε τόσο μικρή κλίμακα. Η αγγλική αστυνομία είναι πολύ καλά οργανωμένη και το Λονδίνο παραμένει ασφαλές» υποστηρίζει και συνεχίζει:

«Το μόνο που έχω να πω, σαν κάτοικος Λονδίνου, είναι ότι την επόμενη μέρα όλοι νιώσαμε βαθιά θλίψη για τα άτομα που δεν γύρισαν σπίτι στις οικογένειες τους εκείνη την ημέρα και θυμό που κάποιος προσπάθησε να πληγώσει την όμορφη πόλη μας». 

Η υπερβολική ψυχραιμία, που αγγίζει τα όρια της αδιαφορίας, των ΜΜΕ, όπως σας έχει ήδη πληροφορήσει το star.gr, αποτελεί, φυσικά, θέμα συζήτησης με τη Στέλλα.

«Οι εφημερίδες εδώ έχουν κατηγορηθεί ότι ο τρόπος με το όποιον απεικονίζουν την επίθεση δίνει δύναμη στους τρομοκράτες, γιατί αυτό που αποζητούν είναι προσοχή και δόξα. Αυτό που έγινε ήταν έγκλημα και θα πρέπει αντιμετωπίζεται ως έγκλημα». Πολλά βρετανικά ΜΜΕ επιλέγουν να αγνοήσουν τον δράστη και να μιλήσουν μόνο για τον αστυνομικό- ήρωα, που έδωσε τη ζωή του για το συμφέρον της πόλης του. «Το θεωρώ πολύ σωστό» λέει η Στέλλα. «Οι τρομοκράτες θέλουν να προκαλέσουν αναστάτωση και να τραβήξουν την προσοχή στο πρόσωπο τους και στον σκοπό τους. Εδώ, στο Λονδίνο, όμως, δεν θα τους αφήσουν να το καταφέρουν αυτό!».

Τέλος, κλείνοντας τη συζήτηση, η νεαρή Στέλλα αναφέρεται στη συγκέντρωση στην πλατεία Τραφάλγκαρ, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, προς τιμήν των θυμάτων. «Ήταν πολύ όμορφη η συγκέντρωση! Μίλησε και ο δήμαρχος της πόλης, ο Σαντίκ Καν. Οι Λονδρέζοι ερχόμαστε πιο κοντά στις δύσκολες στιγμές και δεν πτοούμαστε».

 

Μαρία Ανδρικάκη

m.andrikaki@star.gr

 

Διαβάστε ακόμα: 

Γνωρίστε την Ελληνίδα του Λονδίνου που "έσπασε" το διαδίκτυο με την ομιλία της- "Θα με βοηθήσετε να υπερασπιστώ το σπίτι μου;"

Μόνο στο star.gr: #ΝΟΤAFRAID - Η ζωή προχωράει κανονικά γιατί "εδώ είναι Λονδίνο"!

Μόνο στο star.gr: Το Λονδίνο ΔΕΝ έπεσε- "Πιο πολύ φοβηθήκαμε όταν βγήκε ο Τραμπ! Είναι όλα θέμα timing" λένε οι κάτοικοι

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top