ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ η κοπέλα με τη μαντήλα που έριξε το διαδίκτυο- "Σχόλια βασισμένα στο μίσος και την ξενοφοβία!"

Το όνομα της κοπέλας δεν έχει δημοσιευεί

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ η κοπέλα με τη μαντήλα που έριξε το διαδίκτυο-

Η φωτογραφία που έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προκάλεσε πληθώρα αντιδράσεων δείχνει μια κοπέλα με μαντήλα, στο αιματοκυλισμένο Λονδίνο, που περνάει δίπλα από πεσμένο, αιμόφυρτο τραυματία εντελώς αδιάφορη, παίζοντας με το κινητό της, την ημέρα της τρομοκρατικής επίθεσης. Η λεζάντα που συνοδεύει τη φωτογραφία λέει «μουσουλμάνα δεν δίνει δεκάρα για την επίθεση τρόμου, περπατά ανέμελα δίπλα από έναν ετοιμοθάνατο άνδρα, κοιτώντας το κινητό της». Ειδικά στους ακροδεξιούς χώρους, γίνεται «πάρτι» σχολίων.

Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να απαντήσει η κοπέλα αυτή, που αποτέλεσε αντικείμενο σχολιασμού. «Αυτό που δεν δείχνει η φωτογραφία είναι ότι είχα ήδη μιλήσει με άλλους μάρτυρες και προσπαθούσα να φωνάξω βοήθεια, καθώς υπήρχαν πολλοί άνθρωποι μαζί με τα θύματα. Θέλησα να μιλήσω με την οικογένειά μου και να τους πω ότι είμαι καλά. Πήγαινα σπίτι μου, βοηθώντας μια κυρία να φτάσει στον σταθμό του Γουότερλου. Η σκέψη μου είναι μαζί με τα θύματα και τις οικογένειές τους» λέει στον φιλανθρωπικό οργανισμό TellMama και προσθέτει: 

«Με σοκάρει πώς η φωτογραφία μου ανακυκλώθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε όσους έχουν παρερμηνεύσει και σχολιάσει τις σκέψεις μου εκείνη τη φριχτή στιγμή, θέλω να πω ότι δεν στενοχωρήθηκα απλώς επειδή ήμουν μάρτυρας σε μια καταστροφή, αλλά κι επειδή έπρεπε να αντιμετωπίσω κι όλους εκείνους που μου επιτέθηκαν, που δεν κοίταξαν πίσω από τη φωτογραφία και που έβγαλαν συμπεράσματα βασισμένα στο μίσος και την ξενοφοβία».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top