Την επίθεση στη γέφυρα του Ουέστμινστερ και στο Βρετανικό Κοινοβούλιο πανηγυρίζουν στα social οι υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους.

Σε μηνύματά που ανέβασαν στο ανεπίσημο κανάλι του ISIS, οι υποστηρικτές της τρομοκρατικής οργάνωσης μοιράζονταν την είδηση με πανηγυρικά σχόλια και γράφοντας ειδικότερα «Allahu Akbar».

Σύμφωνα με τον Ahmet Yayla, ανώτερο ερευνητή στο Διεθνές Κέντρο Βίαιου Εξτρεμισμού, τα μηνύματα αναρτήθηκαν σε «αξιόπιστο» κανάλι του ISIS. Ο ίδιος ανέβασε στο λογαριασμό το στο Twitter screenshots που δείχνουν το περιεχόμενο και το ύφος των όσων ανέβασαν σε group οι υποστηρικτές του ISIS, ορισμένοι από τους οποίους χαρακτήρισαν την επίθεση στο Λονδίνο «ευλογημένη».

Όπως αναφέρει πάντως η διευθύντρια του SITE, η έλλειψη ηλεκτρονικής εκστρατείας του Ισλαμικού Κράτους δείχνει ότι δεν υπάρχει κάποιος συντονισμός του δράστη με την οργάνωση. Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια κανάλια που υποστηρίζουν τον ISIS ανέβαζαν διαρκώς updates μετά τις επιθέσεις στη Νίκαια, το Παρίσι και το Ορλάντο, για τις οποίες αργότερα ανέλαβε την επίθεση η τρομοκρατική οργάνωση. 

Σημειώνεται ακόμη ότι το ISIS αναλαμβάνει την ευθύνη για μία τρομοκρατική επίθεση 24 ώρες μετά, και συνήθως όχι μέχρι να επιβεβαιωθεί ότι ο δράστης είναι νεκρός. 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με έγγραφο του Διεθνούς Κέντρου Βίαιου Εξτρεμισμού, σε chat rooms του ISIS έχουν αναρτηθεί φωτογραφίες με μαχητές στα κτήρια του Κοινοβουλίου. Όπως αποκαλύπτει το ίδιο έγγραφο, οι υποστηρικτές του ISIS έχουν κληθεί και έχουν δει πως να πραγματοποιήσουν επιθέσεις με οχήματα.

Tags: