ΠΕΝΤΕ ΝΕΚΡΟΙ και 40 τραυματίες ο μέχρι τώρα απολογισμός του μακελειού στο Λονδίνο

«Μη βγαίνετε στους δρόμους», λέει η αστυνομία της πόλης

Λονδίνο 5 ΝΕΚΡΟΙ - 40 τραυματίες ο μέχρι τώρα απολογισμός

Στους πέντε ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από το αιματοκύλισμα στην καρδιά του Λονδίνου, καθώς όπως ανακοίνωσε η αστυνομία ένας από τους πεζούς που τραυματίστηκε στη γέφυρα του Ουεστμίνστερ εξέπνευσε.

Επιπλέον τουλάχιστον 40 είναι οι τραυματίες, ενώ τα μέτρα ασφαλείας στο Λονδίνο μετά την επίθεση είναι δρακόντεια.

Tο κέντρο του Λονδίνου αποκλείστηκε και η αστυνομία εξέδωσε οδηγία προς τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους και να μην κυκλοφορούν στις αποκλεισμένες περιοχές.

Ο σταθμός του μετρό στο Ουεστμίνστερ έκλεισε, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία και στη γέφυρα. Μια τεράστια περιοχή γύρω από το παλάτι έχει αποκλειστεί, ενώ αστυνομικοί πραγματοποιούν περιπολίες παντού.

Μάλιστα η αστυνομία προειδοποίησε τους κατοίκους του Λονδίνου ότι θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να δουν οπλισμένους φρουρούς σε όλους του σταθμούς του μετρό, αλλά και ισχυρή αστυνομική παρουσία στους δρόμους, ενώ και στρατιώτες θα πραγματοποιούν περιπολίες σε όλη τη βρετανική πρωτεύουσα.

Η πλατεία Κοινοβουλίου, το Ουάιτχολ, η γέφυρα του Ουεστμίντερ, η γέφυρα Λάμπεθ, η Victoria Street και ο Τάμεσης έχουν χαρακτηριστεί αποκλεισμένες ζώνες, όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία.

Δεκάδες τουρίστες εγκλωβίστηκαν στο London Eye, που σταμάτησε να λειτουργεί μετά το τρομοκρατικό χτύπημα.

Ένοπλοι αστυνομικοί πραγματοποίησαν ακόμα επιδρομές σε πολυκατοικία στο Μπίρμινγχαμ, αποκλείοντας την κυκλοφορία στη Χάγκλεϊ Ρόουντ στο Μπέαργουντ από τις 23:00 – 02:00.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιχείρηση της αστυνομίας έγινε μετά από πληροφορίες ότι στην πολυκατοικία αυτή βρίσκονται μέλη ενός τρομοκρατικού πυρήνα, παρ’ όλ’ αυτά η αστυνομία του Λονδίνου δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για τη συγκεκριμένη επιχείρηση. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top