Ο Τραμπ δε θέλει τους μετανάστες, αλλά τους αναζητά για να δουλέψουν στους αμπελώνες του

Τα καλά και… συμφέροντα

Ο Τραμπ δε θέλει τους μετανάστες, αλλά τους αναζητά

Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να φωνάζει και να ωρύεται ότι η Αμερική θα επιστρέψει στους Αμερικανούς, προτρέποντας το λαό να αγοράζει μόνο αμερικανικά προϊόντα και να προσλαμβάνει μόνο Αμερικανούς και όχι μετανάστες, αλλά μάλλον στην περίπτωσή του ισχύει η παροιμία «δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις».

Διότι όπως έγινε γνωστό, ο γιος του αναζητά αλλοδαπούς εργάτες για το οινοποιείο του στη Βιρτζίνια, ώστε να εργαστούν στους αμπελώνες του κατά τη διάρκεια του τρύγου.

Συγκεκριμένα το οινοποιείο Trump Vineyard Estates στο Σάρλοτσβιλ που διευθύνει ο γιος του Αμερικανού προέδρου Έρικ αναζητά μέσω διαδικτύου 29 αλλοδαπούς εποχικούς εργάτες, καθώς όπως φαίνεται δεν βρήκε Αμερικανούς που να κάνουν αυτή τη δουλειά.

(Ο γιος του Ντόναλντ Τραμπ, Έρικ)

Το πρόγραμμα χορήγησης βίζας Η2Α δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να προσλάβουν προσωπικό για αγροτικές ή άλλες εποχικές εργασίες και για περιορισμένο χρονικό διάστημα, όταν το εγχώριο εργατικό δυναμικό δεν επαρκεί.

Ανάλογες αιτήσεις υπέβαλλαν και τρεις ακόμα αμπελώνες.

Οι αλλοδαποί εργάτες θα αμείβονται με 10,72 ευρώ την ώρα για φύτεμα, καλλιέργεια, κλάδεμα και γενικά εργασίες που έχουν να κάνουν με τη φροντίδα των αμπελιών, καθώς και των τρύγο.

Πάντως, ούτε οι αλλοδαποί που βρίσκονται στις ΗΠΑ φαίνεται να θέλουν να εργαστούν στους αμπελώνες του Τραμπ, καθώς σύμφωνα με τη δικηγόρο Λίμπι Γουάιτλι που εργάζεται εκεί οι αιτήσεις ήταν μόλις 13 από Φιλιππίνες, Ινδονησία, Κένυα και Νιγηρία. Ούτε ένας Αμερικανός δεν υπέβαλε αίτηση, όπως είπε η ίδια.

Αντίθετα, αρκετοί ήταν εκεί που βομβάρδισαν το οινοποιείο με emails διαμαρτυρίας γιατί προσλαμβάνει αλλοδαπούς εργάτες. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top