Ο "Σουλτάνος" παραληρεί: ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ και ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ η Ευρώπη

Στα όριά τους οι Ευρωπαίοι

Ο Ερντογάν «ξαναχτύπησε». Χαρακτηρίζοντας για μία φορά ακόμη την Ευρώπη φασιστική και μεσαιωνική, μίλησε για απάνθρωπους πολιτικούς, χωρίς οίκτο.

«Αυτή η Ευρώπη είναι η πλέον ρατσιστική, φασιστική και τυραννική Ευρώπη της μεταπολεμικής εποχής. Αυτή η Ευρώπη είναι η τουρκοφοβική και ισλαμοφοβική Ευρώπη του Μεσαίωνα» φωνάζει.

Υποστήριξε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν σκληρότερη και πιο σταθερή στάση απέναντι στο δημοψήφισμα, ακόμη και από τα κόμματα της τουρκικής αντιπολίτευσης.

Κι ενώ ο Ερντογάν συνεχίζει το παραλήρημα με τα μαθήματα δημοκρατίας προς στην Ευρώπη, στην Τουρκία οι επιθέσεις και συλλήψεις υποστηρικτών του «όχι» είναι συνεχείς. Ο νεαρός Αλί Γκιουρ συνελήφθη, μετά από βίντεο υπέρ του «Όχι» που ανέβασε στο διαδίκτυο, το οποίο έγινε viral, όπως σας έχει ενημερώσει ήδη το star.gr.

«Γνωρίζαμε ότι γυρίζοντας αυτό το βίντεο μπορεί να συλληφθούμε. Τώρα πάω στον εισαγγελέα να δώσω κατάθεση. Μάλλον θα συλληφθώ μετά, δεν είναι σημαντικό, δεν φοβάμαι. Έχουμε ένα χρέος στον Μουσταφά Κεμάλ και τώρα πάω να πληρώσω αυτό το χρέος» λέει ο νεαρός Αλί.

Το βίντεο που γύρισε με φίλο του έχει τίτλο «Τι είναι το ΟΧΙ».

Δημιουργικοί οι νεαροί Τούρκοι, οι οποίοι στηρίζουν το «όχι», το σχηματίζουν στους δρόμους των πόλεών τους και ανεβάζουν φωτογραφίες στο διαδίκτυο.

Σήμερα, Τρίτη, 21 Μαρτίου, τη γιορτή του Νεβρόζ γιόρτασαν οι Κούρδοι στο Ντιγιάρμπακιρ με χορούς αλλά και με σημαίες που έγραφαν «να» και «χαγίρ», «όχι», δηλαδή, στην κουρδική και τουρκική γλώσσα αντιστοίχως.

Συνεχίζονται και οι αντιδράσεις στην Ευρώπη. Ο επίτροπος διεύρυνσης Γιοχάνες Χαν είπε τα πράγματα με το όνομά τους. «Αν η Τουρκία δεν αλλάξει σύντομα πορεία, η πιθανότητα ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση γίνεται μη ρεαλιστική».

Ο Σόιμπλε χαρακτήρισε τη συμπεριφορά τούρκων πολιτικών αχαρακτήριστη και αδιανόητη, ενώ ο πρωθυπουργός του κρατιδίου της Έσσης κήρυξε τον Ερντογάν ανεπιθύμητο. «Ο Ερντογάν και η κυβέρνηση του δεν ευπρόσδεκτοι σε αυτή τη χώρα» είπε χαρακτηριστικά.

Τα μέσα ενημέρωσης που στηρίζουν τον Ερντογάν ανέβασαν για αντιπερισπασμό νέο βίντεο από το πραξικόπημα του Ιουλίου, στο οποίο διακρίνεται ο αρχηγός του Στρατού, Ζεκί Τσολάκ, να τον συλλαμβάνουν πραξικοπηματίες, να του βάζουν μαύρη κουκούλα και να τον μεταφέρουν, αφού πρώτα κλωτσούν συνοδούς του.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top