Στα γαλανόλευκα η Φλόριντα- ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΗ παρέλαση της Προεδρικής Φρουράς για την 25η Μαρτίου!

Το χειροκρότημα των Ελλήνων της ομογένειας ήταν θερμό και η εικόνα εντυπωσιακή

Οι εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς έλαβαν μέρος στην ελληνική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, που πραγματοποιήθηκε στην Φλόριντα των ΗΠΑ. Το χειροκρότημα των Ελλήνων της ομογένειας ήταν θερμό και η εικόνα... εντυπωσιακή!

Η Λεωφόρος Δωδεκανήσου στο φημισμένο «Ελληνικό Χωριό» Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριντα, έγινε.... γαλανόλευκη, όταν ξεχείλισε από ενθουσιασμένους ομογενείς, που βγήκαν να γιορτάσουν την εθνική μας επέτειο.

Οι Έλληνες της Αμερικής παρέλασαν σε άψογους σχηματισμούς, ενώ οι 15 εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς, που διέσχισαν τον παραλιακό δρόμο, με τον γνωστό επιβλητικό βηματισμό τους, καταχειροκροτήθηκαν.

Αφού έφτασαν μέχρι το τέλος του δρόμου, επέστρεψαν και παρατάχθηκαν απέναντι από την εξέδρα των επισήμων. Εκεί, έμειναν ακίνητοι, σχεδόν μέχρι να τελειώσει η παρέλαση. Μετά τους εύζωνες, νέοι και νέες με τοπικές ενδυμασίες παρέλασαν κρατώντας – όπως πάντα -  την, τεραστίων διαστάσεων, ελληνική σημαία.

Στη φετινή παρέλαση συμμετείχαν 15 άρματα ομογενειακών συλλόγων και κοινοτήτων, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν σχολεία και χορευτικές ομάδες. Όπως κι άλλες χρονιές, παρέλασαν φορείς από την ανατολική Φλόριντα, από το Μαϊάμι, τη Σαρασότα και το Μέλμπορν.

Μία ημέρα μετά την παρέλαση στο Τάρπον Σπρινγκς, οι εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δημάρχου και επισκέφτηκαν το δημαρχείο της πόλης. Στις ΗΠΑ  θα ταξιδέψει ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση στη γιορτή του Λευκού Οίκου για την ιστορική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top