O Ερντογάν προκαλεί με «ΙΕΡΟ ΟΡΚΟ» και αμφισβητεί την ελληνικότητα της Θράκης, της Κύπρου και των νησιών του Αιγαίου

Ενοχλημένη η Αθήνα από την στήριξη του ΝΑΤΟ στις τουρκικές θέσεις για αποστρατικοποίηση της Λήμνου

Ο Σουλτάνος «ξαναχτύπησε», αμφισβητώντας πάλι την ελληνικότητα της Θράκης, της Κύπρου, αλλά και νησιών του Αιγαίου, προλογίζοντας έναν ογκώδη τόμο για το λεγόμενο Εθνικό Σύμφωνο που αποτελεί τον ιερό όρκο των Τούρκων, ο Ταγίπ Ερντογάν τονίζει ότι η Τουρκία μπορεί να ιδρύθηκε το 1923, αλλά οι ρίζες της είναι πολύ πιο βαθιές.

«Η Βουλή των Οθωμανών κήρυξε το Misaki Milli, δηλαδή τη διεκδίκηση των ελάχιστων εδαφών που θα μπορούσαμε να αποδεχθούμε. Η Εθνοσυνέλευση που συγκλήθηκε μετά την ίδρυση της Δημοκρατίας αποδέχθηκε πλήρως το εθνικό σύμφωνο που πρόσθετε στα σύνορα μας τη Μοσούλη, το Κιρκούκ, το Χαλέπι, τη Δυτική Θράκη, το Μπατούμ, την Κύπρο και μερικά Νησιά.  Πρωταρχικός όρος του αγώνα μας είναι να μην ξεχαστεί το Misaki Milli» δήλωσε ο Ερντογάν.

Την ίδια στιγμή, δυσαρέσκεια προκαλεί στην Αθήνα η απόφαση του ΝΑΤΟ να αποκλείσει τη Λήμνο από σημερινή άσκηση ηλεκτρονικού πολέμου στο Αιγαίο, ύστερα από απαίτηση της Άγκυρας. Ο επιτελάρχης της Τουρκίας, που υπηρετεί στο Ραμστάϊν της Γερμανίας, απαίτησε να εξαιρεθεί το νησί από τη συμμαχική άσκηση με το αιτιολογικό ότι η Λήμνος είναι αποστρατικοποιημένη.

Το ελληνικό Πεντάγωνο διαμαρτυρήθηκε, όμως η Συμμαχία δεν άλλαξε άποψη, κι έτσι η χώρα μας ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την άσκηση, και με δύο συμβολικές κινήσεις:

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος επισκέφτηκε το πρωί μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη τη φρεγάτα «ΛΗΜΝΟΣ», ενόψει της άσκησης «ΑΣΤΡΑΠΗ».

Παράλληλα, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου πέταξε την Δευτέρα από τη Λάρισα με μαχητικό αεροσκάφος F-16 το οποίο προσγειώθηκε στο νησί της Λήμνου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top