Συναγερμός σήμανε στη Γαλλία, σε λύκειο της πόλης Γκρας της Προβηγκίας, όταν αναφέρθηκαν πυροβολισμοί. Όπως σας έχει ενημερώσει ήδη το star.gr, o δράστης ήταν ένα 17χρονο αγόρι, μαθητής του σχολείου, οπλισμένος με ένα τουφέκι, δύο περίστροφα και δύο χειροβομβίδες, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Ο δράστης έκανε αναφορές στον σατανισμό, ενώ έβλεπε βίντεο με πολύνεκρες επιθέσεις, σύμφωνα με τη Le Monde. Δεν φαίνεται, όμως, να έχει συνδέσεις με τους τζιχαντιστές. Φτάνοντας στο λύκειο Alexis de Tocqueville, άνοιξε πυρ κατά του διευθυντή. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 17χρονος νωρίτερα είχε διαφωνήσει με τον διευθυντή και τσακώθηκαν. Με την επίθεσή του αυτή, ήθελε να τον τρομάξει!

Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας έσπευσαν στο σημείο ενώ ο δράστης συνελήφθη. Το υπουργείο εσωτερικών κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζνέβ, κατευθύνεται προς την πόλη Γκρας, σύμφωνα με πληροφορία της  εφημερίδας Nice- Matin, ενώ επί τόπου αναμένεται και η υπουργός Παιδείας, Νατζά Βαλό-Μπελκασέμ 

Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες αστυνομικών πηγών, δεν υπάρχει δεύτερος ύποπτος που έχει διαφύγει, ενώ το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης έχει αρχίσει να ξεθυμαίνει. 

Η δημοσιογράφος του καναλιού F24, Σανάμ Σαντγέι, πήγε αμέσως στο λύκειο και περιγράφει ότι στον χώρο βρίσκονται πολλοί μαθητές με τους γονείς τους, ενώ αναφέρει ότι ένας καταστηματάρχης απέναντι από το σχολείο κατάφερε να τραβήξει φωτογραφίες του δράστη.

 

 

Tags: