To ψέμα έχει κοντά ποδάρια: Blogger είπε ψέματα πως έχει καρκίνο στον εγκέφαλο για να πουλήσει το βιβλίο της

Κρίθηκε ένοχη από το δικαστήριο και τώρα θα πληρώσει πρόστιμο που δεν αποκλείεται να φτάσει το ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ευρώ!

Blogger είπε ψέματα πως έχει καρκίνο στον εγκέφαλο

Μια του ψεύτη, δυο του ψεύτη, τρεις και τον «τσακώσανε». Αυτό ισχύει και στην περίπτωση της blogger, Belle Gibson, η οποία έστησε μια εντελώς ψεύτικη ιστορία, προκειμένου να αυξήσει τις πωλήσεις του βιβλίου της.

Η 25χρονη συγγραφέας από την Αυστραλία που ασχολείται με θέματα ευεξίας και υγιεινής διατροφής, υποστήριζε ότι είχε καρκίνο στον εγκέφαλο, αλλά κατάφερε να θεραπευτεί, ακολουθώντας φυσικές θεραπείες, χωρίς φαρμακευτική αγωγή. Έγραψε, λοιπόν, ένα βιβλίο μαγειρικής και δημιούργησε μια εφαρμογή για smartphones, που φέρουν την ονομασία «The Whole Pantry», στα οποία περιέχονταν οι «θεραπείες», υποσχόμενη ότι θα διαθέσει ένα μέρος από τα έσοδα για φιλανθρωπικό σκοπό.

Έλα όμως που τα χρήματα που κέρδιζε από τις πωλήσεις η Belle (μιλάμε για περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ) όχι μόνο δεν δόθηκαν σε φιλανθρωπίες, αλλά άρχισαν να ανακαλύπτονται και «κενά» στο ευφυές της παραμύθι περί ίασης του καρκίνου με φυσικές θεραπείες.

Τελικά μην μπορώντας άλλο να «κρυφτεί», η «Πινόκιο» blogger ομολόγησε τα πάντα, λέγοντας ότι ποτέ της δεν είχε καρκίνο, και πως όλα ήταν ένα ψέμα προκειμένου να βγάλει χρήματα. Aυτό συνέβη το 2015, όταν πολλές οργανώσεις και φορείς προσέφυγαν εναντίον της δικαστικά.

Περίπου ενάμιση χρόνο μετά, η δικαστής της υπόθεσης, Debra Mortimer, την έκρινε ένοχη για παράβαση των καταναλωτικών νόμων:

«Με το κόλπο της προσπάθησε να δημιουργήσει συμπάθεια προς το μέρος της από συγκεκριμένες ομάδες ατόμων λόγω των αδυναμιών τους, όπως νεαρά κορίτσια, ανθρώπους που ζητούν άσυλο και άρρωστα παιδιά».

Ωστόσο τόνισε στο δικαστήριο πως ακόμα δεν έχει πειστεί αν η 25χρονη συγγραφέας είχε μια γνήσια πεποίθηση ότι πάσχει από καρκίνο, προσθέτοντας πως μια άλλη εξήγηση είναι ότι ίσως η Belle είχε κάποια αυταπάτη ότι πάσχει από καρκίνο.

Μάλιστα άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο η 25χρονη να πάσχει απο ψυχιατρικά ή ψυχολογικά προβλήματα, καταλήγοντας ότι «δεν έχω πειστεί βάσει των στοιχείων ότι δρούσε ασυνείδητα».

Τώρα, η 25χρονη θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο έως και... ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ ΕΥΡΩ, και ελπίζουμε μετά απ΄αυτό να βάλει μυαλό.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top